L'emblanquiment dental amb làser és un procediment d'emblanquiment realitzat al consultori d'un dentista. Durant el procediment, s'aplica un gel blanquejant a les dents i després es dirigeix un làser a les peces dentals, que escalfa el gel. Això activa les seves propietats blanquejants i altera les molècules que tinten les dents.

L'objectiu de l'emblanquiment dental amb làser és reduir la descoloració i fer que les dents es vegin més blanques. La descoloració de les dents pot ocórrer per moltes raons, entre les quals hi ha el consum de cafè i te, l'ús del tabac, l'envelliment i certs medicaments, com els antihistamínics i la quimioteràpia.

Com funciona l'emblanquiment dental amb làser

L'emblanquiment dental amb làser s'ha de realitzar al consultori d'un dentista. El procediment d'emblanquiment dura de 30 a 60 minuts. En dur-se a terme, el dentista protegeix les genives perquè no es vegin afectades per l'efecte del làser. El gel blanquejant que s'aplica a les dents frontals és escalfat pel làser aconseguint activar les seves propietats blanquejants. Es tracta d'un procediment indolor, encara que durant les 24 hores següents les dents podrien mostrar-se més sensibles de l'habitual.

L'emblanquiment dental pot fer malbé l'esmalt dental o la polpa, que és la capa més interna de la dent que conté vasos sanguinis i nervis. Per això, per protegir les dents és important evitar blanquejar-los amb massa freqüència.

Tècnica d'emblanquiment dental per làser
Tècnica d'emblanquiment dental per làser / Unsplash

Quant perdura

L'emblanquiment dental amb làser pot reduir eficaçment la descoloració de les dents. Aquest procediment generalment utilitza productes químics més forts que els disponibles en els tractaments d'emblanquiment que podem fer a casa. Com a resultat, l'emblanquiment dental amb làser és més efectiu i produeix resultats més ràpids que els tractaments casolans com les tires blanquejants diàries o les pastes dentals blanquejants.

Els efectes d'emblanquiment són temporals i poden durar entre uns pocs mesos i 3 anys. Els seus resultats i la seva durada dependran de diversos factors, entre ells el color original de les teves dents, la freqüència dels tractaments, els teus hàbits de vida, el gel blanquejant i els làsers utilitzats. Per obtenir els millors resultats, és probable que necessitis tres o quatre sessions en total.

Quins són els riscos

L'emblanquiment dental amb làser no està exempt de riscos. Els possibles efectes secundaris inclouen un augment de la sensibilitat dental, irritació o dany de les genives, dany a la polpa dental o teixits bucals, pèrdua de fluor i minerals a les dents i un risc més gran d'erosió dental o càries

A més, el procediment del làser en ocasions podria no ser adequat si t'estan aplicant un tractament d'ortodòncia, tens taques de tetraciclina a les dents, pateixes una lesió a la boca, l'esmalt de les teves dents és feble o si estàs prenent analgèsics, antiinflamatoris o antibiòtics.