Afortunadament, avui dia els pebrots estan disponibles durant tot l'any, encara que són més típics i abundants durant els mesos d'estiu. A més, amb el pas del temps, i sobretot gràcies a la globalització de la cuina, el seu ús als plats ha anat incrementant la seva popularitat, com a integrant principal, com acompanyant o formant part de diferents salses.

Els pebrots verds són un dels tipus de pebrots dolços més saborosos i tendeixen a romandre frescos una mica més que els pebrots vermells o els grocs, sent així mateix una mica més amargs i una mica menys dolços que els dos esmentats.

Es tracta d'una verdura molt popular perquè és increïblement versàtil i es pot afegir a gairebé qualsevol plat salat. A més de la seva versatilitat, els components dels pebrots verds poden oferir una àmplia gamma de beneficis per a la salut, de la qual veurem a continuació els principals.

Milloren la salut ocular

Els pebrots verds tenen entre els seus components un compost químic anomenat luteïna. La luteïna li dona a certs aliments, incloses les pastanagues, el meló i els ous, el seu distintiu color groc i taronja. Es tracta d'un antioxidant que s'ha demostrat que millora la salut ocular.

Específicament, la luteïna ajuda a enfortir la part de l'ull que sovint es danya amb la llum blava, per exemple de les pantalles dels dispositius electrònics. Obtenir prou luteïna mitjançant el que ingerim, pot ajudar a prevenir el desenvolupament de la degeneració macular i les cataractes.

Pebrot verd
Pebrot verd

Prevenen l'anèmia

L'anèmia és una condició que es deriva de no tenir prou ferro a la sang. Això pot limitar la producció de glòbuls vermells sans, que transporten oxigen per tot el cos. Els principals símptomes de l'anèmia inclouen la fatiga i la debilitat.

Els pebrots verds no només són rics en ferro, sinó que també són rics en vitamina C, que pot ajudar el cos a absorbir el ferro de manera més eficient. Aquesta combinació converteix als pebrots verds en un aliment molt eficaç a l'hora de prevenir i tractar l'anèmia ferropènica.

Són nutritius

Si bé les taronges poden ser conegudes pel seu alt contingut de vitamina C, els pebrots verds en tenen el doble de la quantitat de vitamina C per pes que tenen les taronges i altres cítrics. Els pebrots verds també són una excel·lent font de vitamina B6, vitamina K, potassi, vitamina E, vitamina A i folats.

Aspectes a tenir en compte

Els pebrots verds són segurs perquè la gran majoria de la gent els mengi amb moderació. Tanmateix, algunes persones poden ser al·lèrgiques als pebrots verds, i especialment les persones que ja són sensibles al pol·len. Convé estar atent als signes d'una possible reacció al·lèrgica, com a dificultat per respirar o inflor de la llengua o el coll, i anar a un metge si és necessari.