Es denomina flora intestinal als bacteris que naturalment habiten el nostre intestí i que compleixen funcions de defensa, de digestió i absorció i altres al cos humà. Però també, cuidar la flora intestinal és d'ajuda si vols guanyar múscul, per això, mostrem els aliments que poden ajudar-te a aconseguir-ho.

Així els bacteris del nostre intestí ajuden a guanyar múscul

Els bacteris intestinals compleixen una funció important en el nostre organisme, participant no només en el sistema de defenses i en la digestió d'aliments sinó també, enviant senyals al cervell que influeixen sobretot el nostre metabolisme. Així, hi ha estudis que parlen d'un eix intestinocerebral mentre que altres investigacions que assenyalen que existeix un eix intestinal-muscular pel qual la microbiota intestinal pot actuar com a mediador dels efectes de la nutrició al múscul. És a dir, els bacteris del nostre intestí condicionen l'arribada de nutrients i la funcionalitat del múscul.

Flora Intestinal
Flora Intestinal

De la mateixa manera, com conclou un estudi de la revista Nutrients, la flora intestinal podria influir en la síntesi de proteïnes i així, condicionar l'anabolisme muscular. I aquesta podria ser una de les raons per les quals als adults grans els costa molt guanyar múscul i també, un motiu pel qual perden massa muscular tal com la seva microbiota es modifica a causa del pas dels anys.

D'altra banda, s'ha comprovat que l'administració de L. reuteri, un probiòtic conegut, incrementa l'alliberament d'insulina, una hormona anabòlica de gran importància al moment d'hipertrofiar, ja que estimula la síntesi de noves proteïnes musculars.

L'evidència mostra que la flora intestinal està immensament implicada en el guany muscular

Com podem veure, l'evidència mostra que la flora intestinal està immensament implicada en el guany muscular, ja sigui de forma indirecta per la seva intervenció en l'obtenció de nutrients i energia, o de forma més directa en influir sobre hormones que es troben implicades en el sistema neuromuscular.

Aliments per cuidar la flora intestinal

Ja sigui per guanyar múscul o bé, per cuidar tota la salut de l'organisme, protegir la flora intestinal és sempre recomanable i podem aconseguir-ho amb els següents aliments en la nostra dieta habitual:

  • Ingerir aliments amb probiòtics tals com llets fermentades, iogurts o altres aliments fermentats com el tempeh, quefir, miso o kombucha.
  • Incrementar la ingesta de fruites i verdures fresques riques en fibra i amb efecte prebiòtic en l'organisme, el que es tradueix en un incentiu dels bacteris intestinals
  • Consumir llegums i grans sencers rics en midó resistent que té efecte prebiòtic i demanden el treball dels bacteris intestinals afavorint la seva comunitat
  • Incloure en la dieta habitual adobats que també són font de probiòtics per a l'organisme.

A més d'incloure els aliments abans dits, recomanem realitzar exercici amb regularitat, ja que aquest influeix favorablement en la flora intestinal de l'organisme