Per a molts, el bicarbonat pot ser només un ingredient per fer alguns plats, però en realitat és un dels ingredients més versàtils de la cuina.

El bicarbonat de sodi pot encaixar fàcilment a qualsevol paper; des de curar una picada d'insecte fins a tractar una cremada solar, és un antiàcid increïble a més de ser un bon netejador per a tota la casa.

Per les seves propietats antisèptiques i alcalines, pot solucionar moltes situacions de salut. A més, és molt barat i segur per al consum.

Si no coneixes els gaires usos del bicarbonat de sodi, continua llegint perquè te'ls expliquem a continuació.

Bicarbonat com a pasta de dents

Si t'ha acabat la pasta de dents, el bicarbonat de sodi pot ser de gran ajuda. A causa de la seva lleu abrasivitat, és una pasta de dents molt adequada amb qualitats blanquejants. Tot el que necessites fer és combinar-lo amb oli de coco i oli de menta i després raspallar-te amb aigua. Tanmateix, no es recomana que l'utilitzis amb massa freqüència, ja que pot fer malbé l'esmalt dental si s'utilitza en excés.

Com a desodorant natural

Se sap que el bicarbonat absorbeix les pudors, per la qual cosa si no tens el teu desodorant favorit, com a mesura ràpida i d'emergència, et pots aplicar una mica de bicarbonat a les axil·les i veure com absorbeix la pudor. A part d'això, pot aplicar-lo en sabates, mitjons, caixes, neveres, microones i desguassos. Tot el que necessites fer és barrejar suc de llimona amb bicarbonat de sodi i fregar-lo.

Bicarbonato de sodio : Pixabay
Bicarbonat de sodi / Pixabay

Remei casolà per l'acidesa

Si pateixes d'acidesa estomacal, el bicarbonat és una de les millors solucions perquè tendeix a neutralitzar l'excés d'àcid a l'estómac.

És un gran exfoliant

El bicarbonat de sodi actua com un exfoliant increïble, gràcies a la seva textura lleugerament gruixuda. N'hi ha prou amb humitejar el bicarbonat amb una mica d'aigua, fregar les cèl·lules mortes de la pell i veure com llums una pell radiant.

Per als fongs, la mala olor i les durícies dels peus

Els teus peus estan més exposats a la brutícia, la suor, el sol i altres agents externs, per la qual cosa la teva pell pot endurir-se, et poden sortir fongs a les ungles dels peus i pots patir pudor. N'hi ha prou que submergeixis els teus peus en aigua tèbia barrejada amb una mica de bicarbonat durant uns 15-20 minuts i veuràs com surten nets i frescos.