Els Mossos d'Esquadra han desallotjat, aquest dimecres al matí, una dotzena de famílies del número 9 del carrer de Sugranyes. Els llogaters denuncien que l'acció ha estat per sorpresa, ja que estaven pendents d'un judici previst per al setembre.

Desallotjament Sants Sergi Alcázar

Els Mossos d'Esquadra desallotgen 12 famílies al carrer de Sugranyes 9 / Sergi Alcàzar 

Asseguren que van pagar 1.200 euros per obtenir la clau de l'habitatge i es queixen que "els han estafat" i que "no hi ha ordre de desallotjament". Sembla que l'ordre anava dirigida als anteriors llogaters, però els Mossos al·leguen que "és l'habitatge el que ha de ser desallotjat i no la persona". Per la seva banda, el propietari afirma que ell no ha llogat els pisos, que no ha cobrat res i que es tracta d'una màfia immobiliària.

Un dels llogaters denuncia el desallotjament / Sergi Alcázar

L'advocada dels veïns denuncia que “tenen una ordre de desallotjament que ningú ha vist que va a nom de quatre persones que no viuen aquí". A més, afirma que "estan desallotjant un munt de veïns", però que "no tenen cap ordre per fer-ho". "Aquesta ordre s’ha de parar immediatament perquè ho ha dit el jutjat”, ha declarat. També ha criticat que el cap de l'operació policial "està informat que hi ha una advocada que vol parlar amb ell i que no ho accepta". 

Els Mossos no deixen creuar el cordó policial a l'advocada dels veïns / Sergi Alcàzar

Alguns veïns han acusat el propietari de voler fer pisos turístics.

Els veïns acusen el propietari de voler fer pisos turístics / Albert Acín

Aquest és el segon desallotjament en menys de 24 hores al barri, i és que ahir se'n va dur a terme un altre al carrer d'Entença número 151. Mig centenar de persones s'hi van concentrar en contra del desallotjament de quatre famílies, segons els veïns, fet que neguen els Mossos d'Esquadra, que asseguren que els pisos estaven buits i només han identificat un home que tractava d'ocupar-los.

Fonts dels Mossos han reiterat que no han desallotjat ningú sinó que han identificat aquesta persona, que estava "preparant pisos per ser ocupats", i han garantit que els pisos estaven buits en el moment de la intervenció. Veïns congregats davant l'edifici han afirmat als mitjans que el cos policial "menteix", ja que quatre famílies vivien en els pisos des de la setmana passada -reallotjats pel Grup d'Habitatge de Sants a pisos buits- i han estat desallotjades entre les 16.00 i les 17.00 hores d'aquest dimarts, segons ells. A més, han apuntat que els Mossos hi han anat sense una ordre judicial, mentre que fonts de la policia han ressaltat que han actuat "en calent", ja que han rebut la denúncia aquest mateix dimarts i els pisos estaven buits, de manera que no han necessitat ordre judicial, han assenyalat.

La resta de llogaters de l'edifici es mobilitza des de fa mesos contra "pressions" de l'inversor que l'ha adquirit i que, segons ells, vol que els veïns abandonin el bloc, que es troba situat a escassos metres de la clausurada presó Model.