El candidat de Junts per Catalunya a les eleccions municipals de Barcelona, Xavier Trias, es compromet en una carta remesa al batlle de Tel-Aviv, Ron Huldai, a normalitzar l'amistat entre les ciutats si guanya l'alcaldia, per tal de refer les relacions després de la suspensió temporal de l'acord de germanor anunciat per l'actual cap de govern, Ada Colau. En la missiva, remesa també als mitjans, Trias trasllada el seu profund malestar davant la decisió de l'alcaldessa, que qualifica d'“errònia, electoralista i poc democràtica”. El candidat de Junts subratlla que "l’esperit que va propiciar l’agermanament entre Barcelona i Tel-Aviv responia, precisament, a un moment històric, en el marc del procés de Barcelona, en què es propugnava la pau, l’estabilitat i la prosperitat econòmica a la regió". Per això, Trias es compromet a "normalitzar" les relacions si és escollit alcalde, a més d'anar més enllà "per incrementar els vincles de col·laboració entre les dues ciutats" i implicar-se activament en "la construcció de ponts d'entesa entre israelians i palestins".

Trias vol reparar les relacions amb Tel-Aviv si guanya l'alcaldia

Arran de la decisió de l’alcaldessa Colau de suspendre temporalment les relacions amb Israel i l’agermanament amb la ciutat de Tel-Aviv, Xavier Trias ha traslladat per carta a Huldai la voluntat de refer allò que, a parer seu, no "reflecteix el sentir majoritari dels barcelonins i del poble de Catalunya". En l’escrit, Trias també expressa que “la nostra formació política, i jo personalment, mai estarem al costat d’iniciatives que suposin l’estigmatització d’una ciutat i d’un estat amic com és Israel, amb qui ens uneixen molts llaços d’amistat i cooperació. A diferència del que acaba de fer l’alcaldessa Ada Colau, la nostra opció política no comparteix la lògica de la confrontació, sinó que aposta per una diplomàcia entre ciutats amb una lògica de col·laboració, i evidentment també des del respecte. Una lògica més necessària que mai davant d’uns reptes globals que ens interpel·len a treballar conjuntament i entre iguals”.

Trias finalitza l’escrit expressant a Huldai “el meu compromís que si el 28 de maig guanyo les eleccions i esdevinc el nou alcalde de Barcelona normalitzaré les relacions amb Tel-Aviv. És més, treballaré per incrementar els vincles de col·laboració entre les dues ciutats i, al mateix temps, ens implicarem en tot allò que estigui a les nostres mans perquè Barcelona sigui part activa en la construcció de ponts d’entesa entre israelians i palestins, i en bé d’una pau duradora i justa per a les dues parts”.