El transport públic és el lloc on més es produeixen casos d'assetjament sexual. Una de cada cinc dones que n'han estat víctimes l'han patit viatjant al metro o a l'autobús, segons dades de Ajuntament de Barcelona. És per això que el consistori, de la mà de TMB, han impulsat una campanya específica per fer front a aquest tipus de violència masclista. Es tracta d'un vídeo denúncia amb un eslògan més que eloqüent: "Volem viatjar tranquil·les", diu la protagonista de l'espot, un dibuix animat, que es diu Karma

L'anunci podrà veure's a partir d'aquest divendres al circuit intern de televisió del metro i autobusos, als plafons digitals de publicitat i se sentirà a través de falques a la ràdio. Aquesta iniciativa contra els assetjadors és una nova entrega de la campanya paraigua impulsada per fomentar el comportament cívic dels usuaris de TMB des de 2017.

Així, per exemple, s'han difós missatges per combatre altres comportaments incorrectes o insolidaris com que els homes s'asseguin oberts de cames ocupant més d'un seient, que els passatgers no deixin sortir abans de pujar al vagó o que no parin atenció a arrenglerar-se a la dreta de les escales mecàniques per deixar pas a aquells que volen o necessiten anar més ràpid.