Una vintena de veïns del barri Gòtic de Barcelona s’han reunit aquest dimarts davant el centre cívic Pati Llimona, espai on se celebrava a la reunió de Consell de Barri, per denunciar els problemes d’inseguretat que pateixen als carrers on viuen. Malgrat la pluja, els veïns han esperat a la porta del centre l’arribada de les autoritats amb pancartes on denunciaven que “el Gòtic és un infern”, alertaven els turistes que “Barcelona no és segura” i fins i tot sentenciaven la mort de la ciutat amb un “RIP”. En el moment que ha arribat el tercer tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, li han expressat el malestar amb una sonora xiulada i crits de “seguretat”.

Es tracta de veïns organitzats sota l’associació Carrer dels 5 Noms, que fa referència a la via entre la placeta del Pi i el carrer Escudellers que rep cinc noms diferents en diversos trams. Aquests són N’Alsina, Raurich, Escudellers Blancs, la placeta de Sant Francesc i el carrer de N’Agla, tot i que també s’hi han afegit persones d’altres carrers de la vora. Ja fa uns mesos que s’organitzen per compartir les preocupacions i han fet algunes accions, com ara cassolades i penjades de cartells, a més de traslladar al consistori les queixes.

 

 

Tanmateix, davant la poca millora de la situació que denuncien, han decidit fer una protesta al carrer per donar visibilitat als problemes del barri. Així, aquest dimarts s’han citat a la plaça Regomir, on han compartit un manifest que recull les seves preocupacions, que posteriorment han traslladat a l’Ajuntament formalment.

Denuncien “un ambient d’amenaça i intimidació” al barri

Els veïns denuncien “un augment dels conflictes de seguretat”, entre els quals destaquen la presència de camells i “captadors de clients” en relació amb les drogues, una “degradació extrema” del barri a la nit i la matinada per problemàtiques relacionades amb el consum d’alcohol i drogues, així com un increment dels robatoris, tant a turistes com a veïns.

En aquest sentit, subratllen que fa pocs dies el fill adolescent d’un dels veïns va patir un robatori amb violència a primera hora del matí, quan anava en patinet a l’escola, i va quedar inconscient durant alguns minuts. “Hi ha un ambient d’amenaça i intimidació que condiciona la nostra tranquil·litat i la nostra llibertat de moviments”, lamenten. A banda dels conflictes de seguretat, comparteixen reclams en relació amb la neteja o l’excés de soroll produït per les terrasses, especialment durant la temporada alta.

Per tot plegat, reclamen a l’Ajuntament que augmenti els efectius de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. També demanen posar en marca un “pla de xoc contra les problemàtiques de misèria social, salut mental i millorar els serveis d’atenció personal” i reforçar les actuacions en matèria de “prevenció de conflictes, pacificació i sanejament de l’espai públic”. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!