El nombre de persones que van viatjar en metro a Barcelona durant el mes d’octubre es va situar en 33,937 milions d’usuaris, xifra que mostra una caiguda del 2,3% en relació amb el mateix mes de l’any passat, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

 El nombre d’usuaris de metro a la capital catalana encadena tres mesos seguits de caigudes interanuals del nombre de viatgers. L’estadística de l’octubre coincideix amb la celebració de l’aturada de país convocada el 3 d’octubre. Tot i això, des que va començar l’any, el número d’usuaris de metro acumula un increment del 3%.

Augmenten els usuaris d’autobús

La xarxa d’autobusos urbans a Barcelona a l’octubre va ser utilitzada per 18,527 milions de persones, amb un increment de l’1,7% en relació amb l’octubre del 2016. Des que va començar l’any, el nombre de viatgers en bus acumula un increment del 4,7%.

A Catalunya, el número d’usuaris del transport urbà per autobús es va situar a l’octubre en 25,665 milions de persones, amb un increment interanual de l’1,1%. Des del gener, el número de passatgers de les diferents línies regulars d’autobús acumula un augment del 3,7%.

Augment dels usuaris a la resta de l’Estat

En el conjunt de l’Estat espanyol, el nombre d’usuaris de transport públic a l’octubre es va situar en 439 milions de persones, amb un augment del 2,8% en relació amb el mateix mes de l’any passat.

 

Els passatgers de les línies de transport urbà a tot l’Estat es va situar a l’octubre en 267,5 milions de persones, un 3,1% més que l’any passat, mentre que els passatgers de línies interurbanes va créixer un 2,3%.

Vaga Metro maig
transport públic Els usuaris, contra la vaga del Metro Marta Escobar Martí