El cim del Turó de la Rovira, allà on durant la Guerra Civil es van emplaçar bateries antiaèries i que actualment es coneix amb l’equívoc nom de búnquers del Carmel, s’ha convertit en un nou punt de massificació de la ciutat de Barcelona, visitat tant per barcelonins com per turistes, tots ells empesos per la promesa de magnífiques vistes sobre la ciutat, que a més de la seva singular altura, 262 metres sobre el nivell del mar, ofereix també la possibilitat de gaudir de les vistes en 360 graus, tant per la banda est, que dona al mar, com l’oest, en direcció a Collserola.

Tot i que la massificació recent ja ha comportat diverses queixes dels veïns de la zona, n’hi ha que veuen la constant afluència de públic com una oportunitat per fer-hi negoci. Això és el que hauran pensat els propietaris d’una terrassa situada ben a prop de la zona dels antiaeris, que han decidit llogar-la durant la tarda i la nit a un preu de 145 € per a grups de fins a 15 persones.

La terrassa, situada al carrer Gran Vista, unes desenes de metres per sota dels antiaeris, està orientada cap a l’oest, raó per la qual les vistes només poden ser sobre el Carmel i Collserola i no sobre el pla de Barcelona i el mar. Amb tot, pot ser un bon indret per veure la posta de sol. Amb capacitat per a 15 persones es lloga de 18 h a 24 h i per evitar problemes amb els veïns s’adverteix que s’ofereix “només a persones tranquil·les a qui els agradi gaudir de les vistes”. Per això ofereixen la “possibilitat de música en directe en format acústic”, per afegir que “es demana una música a un volum raonable”. I un últim avís de prevenció: “Es pot venir amb gos sempre que no bordi”.