La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal, ha informat en una entrevista a Catalunya Ràdio que l'empresa pública segueix tenint 222 treballadors fora de conveni, una part d'ells directius amb importants sous, i que aquesta xifra s'ha reduït a la meitat respecte al 2016, quan n'eren 530.

Vidal ha explicat que el seu objectiu és passar progressivament aquests treballadors dins del conveni perquè és "una anomalia", encara que ha puntualitzat que no tots són alts directius amb sous de 100.000 euros.

Ha assegurat que la seva voluntat és "posar ordre" en aquesta categoria i ha recordat que han heretat aquesta situació dels anys vuitanta, quan es van contractar fora de conveni informàtics amb sous superiors a causa de l'escassetat de professionals d'aquest perfil.

També ha recordat que l'estiu passat ja es van fer públics els sous dels 21 directius que més cobren a TMB, en compliment de la Llei de Transparència, i que la resta no s'han publicat perquè hi ha unes mesures cautelars dictades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que de moment ho impedeix, a petició d'alguns directius.

"A TMB no ha d'existir opacitat i per això nosaltres estem complint amb el màxim que demana la llei de transparència", ha subratllat.

En preguntar-li si el fet que l'exalcalde de Gavà Joaquim Balsera (PSC) sigui el director de Marquèrting és un cas de portes giratòries, Vidal ha dit: "Potser ho ha estat en el passat però aquesta no és la nostra política".

Ha destacat que ara a TMB s'escullen els càrrecs de direcció amb criteris professionals amb moderació salarial, i que es va aplicar al nou conseller delegat una rebaixa del 40% del sou: "Les empreses públiques no han de ser un cementiri d'elefants", i ha puntualitzat, a preguntes de la periodista, que a la direcció no hi ha cap càrrec d'ICV.