Tensió entre la Guàrdia Urbana i un grup de manters al metro de Barcelona. El desallotjament d'una quarantena de venedors ambulants a la zona litoral del port de la capital catalana va acabar amb enfrontaments d'alguns manters amb els agents policials. La batalla va esclatar sota terra, al vestíbul del metro de la Barceloneta. Allà els manters es van atrinxerar rere els torns del metro i van llançar objectes per foragitar la policia, que anava equipada amb material d'antidisturbis. Segons afirmen fonts policials, els venedors ambulants van provocar destrosses a les portes dels torns d'accés la nit de divendres, 12 d'agost, entorn de les 22 h. 

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha informat els mitjans de comunicació que els autors dels fets podria ascendir a un número de fins a quaranta persones i que ja estan identificats pels agents a l'espera de procedir a la seva detenció per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat i danys a l'immobiliari públic. Tal com recull 'Betevé', Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha confirmat els fets i relaten que els manters desallotjats van "endinsar-se desordenadament dins de l'estació" i que immediatament després "va començar el llançament d'objectes". El balanç de danys i desperfectes que ha elaborat TMB és de quatre vidres trencats i un vidre lateral malmès.

La formació política municipal 'Valents', escissió de Ciutadans, ha aprofitat l'esdeveniment per carregar contra el govern de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els seus socis de coalició, el PSC. A més, han retret a la batllessa que hagi afirmat que els manters ja no siguin un problema per la ciutat i que no tingui en compte que uns venedors ambulants hagin destrossat "quatre vidres" enfrontant-se amb la policia que intentava desallotjar-los. A tot això, el Sindicat de Manters de Barcelona encara no s'ha pronunciat al respecte.

De fet, la fixació de Ciutadans contra l'afer dels manters de Barcelona és una reivindicació que ve de lluny. L'exportaveu de Cs Inés Arrimadas va acusar Colau d'escoltar més als sindicats de manters que els de la policia. "Colau, més que reivindicar, ha de posar-se a treballar", va dir l'exlíder del partit taronja a una entrevista a la televisió pública catalana. "El problema evident és la manca d'efectius policials al carrer", va criticar en el mateix sentit que ara demanen 'Valents'. "A Barcelona tenim un problema greu. La Guàrdia Urbana fa anys que exigeix un augment de plantilla", va lamentar Arrimadas.