Toc d'atenció a l'Ajuntament de Barcelona arran de la proliferació d'assentaments de persones sense llar a la ciutat. La Síndica Assumpció Vilà ha obert una investigació d'ofici després de visitar dos assentaments ubicats al districte de Sant Martí. Li demana al govern municipal d'Ada Colau què s'està fent sobre aquesta qüestió i quines polítiques s'estan aplicant. 

Ens aquests dos solars s'han comptabilitzat fins a 60 barraques. Els que hi viuen asseguren que "tant Serveis Socials com Guàrdia Urbana" els han visitat per conèixer les circumstàncies en què es troben. 

La Síndica de Greuges de Barcelona s'ha mostrat "amoïnada" i ha denunciat la situació en què es veuen obligats a viure: "Les condicions d’higiene i salubritat d’aquests assentaments són ínfimes”. “Tot i que ens consta l’esforç municipal, la dimensió del sensellarisme no para de créixer", ha dit. Assumpció Vilà ha demanat un pacte polític per trobar "una solució global" i "una col·laboració entre administracions", ha conclòs. 

L'actuació d'ofici de la sindicatura de greuges de Barcelona s'ha fet pública avui, el mateix dia que hem sabut que gairebé un miler de persones dormen als carrers de la ciutat de Barcelona segons el recompte anual que es fa des de la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar (XASP)