Diversos col·lectius socials del Raval han ocupat aquest dimecres a la tarda la seu de Barcelona En Comú en una "acció sorpresa" per reclamar al govern municipal que respecti el compromís de cedir l'antiga Escola Massana a les entitats que actualment gestionen aquest espai. Els activistes han estat concentrats dins de la seu del carrer Marina 131 prop de tres hores i, finalment, han desconvocat l'acció després d'aconseguir una reunió aquest mateix dijous sota els termes que demanaven. "Per tant, considerem complerts els nostres objectius per avui", han afirmat a través de les xarxes socials. Tot i això, han assegurat que el boicot "continua fins que Barcelona en Comú no signi la concessió".

Des de fa més de dos anys, diversos col·lectius del Raval utilitzen l'edifici de l'antiga Escola Massana, propietat de l'Ajuntament de Barcelona, per a usos socials. És per això que els activistes del barri reclamen que el regidor del districte de ciutat Vella, Jordi Rabassa, compleixi amb el seu compromís de cedir-los aquest espai. Aquest dimecres, en una nova acció de denúncia, unes 80 persones han ocupat la seu dels comuns, segons el Sindicat d'Habitatge del Raval. Joana Sales, portaveu del sindicat, ha assegurat en declaracions a l'ACN que no marxaran fins que no tinguin un document firmat on consti el compromís de concessió de l'antiga Massana. El portaveu ha explicat que és un espai que s'està tornant "de referència" al barri on diferents entitats, com el mateix Sindicat d'Habitatge del Raval, la Xarxa Aliments o una xarxa laboral, hi fan activitats. "No podem viure així, pensant que demà ens podran desnonar", ha remarcat.

Des de les entitats del barri temen que la concessió de l'antiga Massana quedi en un calaix si no es resol la situació abans de les eleccions municipals. Per la seva part, fonts del consistori han apuntat a l'ACN que el districte s'està reunint amb els col·lectius per veure com abordar aquesta cessió de l'espai. En aquest sentit, han recordat que la setmana que ve està prevista una nova trobada entre les dues parts i han insistit que s'hi han reunit "gairebé cada 15 dies". "Ho estem treballant", han afegit fonts de l'Ajuntament de Barcelona. El Sindicat d'Habitatge del Raval ha confirmat aquestes reunions, però consideren que fa temps que se'ls donen llargues i han subratllat que ells demanen és una concessió de 50 anys. Ara, les dues parts s'han emplaçat a reunir-se aquest dijous per intentar arribar a un acord sobre la concessió.