La circulació viària aquesta tarda de dilluns a Barcelona ha esdevingut un autèntic caos, amb nombroses vies col·lapsades. El desgavell ha arribat a tal punt que la Guàrdia Urbana ha decidit tallar el passeig de Gràcia en el sentit plaça Catalunya, a l'altura de la Gran Via.

També s'ha hagut de tallar el carrer Bergara a l'altura del carrer Balmes. El problema és que s'ha barrejat la gran afluència de vehicles al centre de la ciutat amb les obres que l'Ajuntament està fent a diverses grans artèries, com la Diagonal o el carrer Aragó. 

En ser un dia laborable molts comerços estan oberts i, com que és dilluns, no regeixen les restriccions de confinament municipal que no permeten als catalans sortir del municipi. Això ha fet que també cresqués l'afluència de vehicles cap a Barcelona.

Embús Barcelona E.N.

Embussos al centre de Barcelona / Núria Casas

La Guàrdia Urbana ha demanat als veïns que evitin baixar al centre de la ciutat en cotxe particular i que utilitzin el transport públic.

Transports Metropolitans ha advertit que el servei de bus ha quedat afectat pel col·lapse, i que s'han hagut de modificar alguns recorreguts. També han quedat afectades les freqüències de pas.

Davant nombrosos establiments comercials del centre de Barcelona hi ha llargues cues de persones que hi volen comprar. Alguns establiments han posat el cartell de "complet".