Coincidint amb la nit de Reis, el moviment okupa de Barcelona ha organitzat una rua pels carrers del barri de Gràcia de la capital Catalana. Sortint des de la plaça del Nord, unes dues-centes persones s'han dirigit, tot cridant i mostrant proclames prookupació, cap a l'espai jove Fontana, al bell mig del carrer Gran de Gràcia, on han organitzat un concert al terrat d'un habitatge.

El concert ha provocat que la gran majoria dels joves que hi participaven acabessin sense mascareta i que un dels membres del grup que hi cantava hagi tirat diversos mocs als assistents mentre cridava proclames negacionistes de la pandèmia.

La pancarta que ha encapçalat la marxa reclama als veïns de Barcelona que apaguin la tele i okupin també. Just aquesta és la pancarta que els manifestants han col·locat a la cruïlla entre els carrers Gran de Gràcia i Santa Rosa, com a reclam pel concert que s'hi estava celebrant, alhora ha provocat que diversos veïns s'hagin acostat a mirar que estava succeint allà, la majoria, però, no s'hi han costat.

rua okupa barrio de gracia  barcelona - guillem rs

Guillem RS

Provocant el caos

Un cop ha acabat el concert al carrer Santa Rosa, tots els manifestants han començat a baixar per Gran de Gràcia contra direcció fins al carrer Astúries, on hi ha un habitatge okupat. Durant el petit trajecte contra direcció, part dels manifestants han baixat a la calçada, provocant que un gran embús al carrer i un autèntic caos de trànsit.

Un cop han arribat al carrer Astúries, els manifestants han tret dos capgrossos, un dels quals estava caracteritzat com un mosso d'Esquadra amb cara de porc i han seguit escoltant música i cridant al mig del carrer.

rua okupa calles barrio gracia barcelona - Guillem RS

Guillem RS

Al final, la rua del moviment okupa ha acabat amb diverses pintades per tot el barri a favor del moviment i algunes en contra de la policia.

Al final, la rua ha acabat amb una barricada encesa al carrer de Quevedo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat