Tot i que aquest dimecres a primera hora del matí semblava que el recompte de vots de les eleccions municipals a Barcelona havia quedat tancat un cop Barcelona en Comú ha manifestat la seva intenció de no presentar més al·legacions sobre el recompte de vots i centrar-se en les negociacions per “trobar la fórmula adequada per fer possible un govern progressista a Barcelona”, aquest migdia s’ha tornat a obrir un cop Vox ha presentat un nou recurs contra l’acord de la Junta Electoral que desestimava una al·legació prèvia del partit ultra en que es demanava la revisió dels vots declarats nuls en les passades eleccions del 28 de maig.

Per mitjà d’un nou escrit, Vox torna a sol·licitar que es repeteixi l’escrutini general de la ciutat de Barcelona efectuat el divendres 2 de juny i, segons fonts del partit, exigeix “obrir els sobres de tots i cadascun dels vots nuls per al seu degut examen i comprovació”. Segons les al·legacions presentades, Vox considera que els criteris aplicats per la JEC són “absolutament restrictius” i van en “detriment dels partits polítics que no comptaven amb apoderats o interventors en totes i cadascuna de les meses electorals”. Per això adverteixen que en cas de constatar-se que s’han invalidat paperetes per causa del format de la de Vox -de les que hi havia dos tipus-, “seríem davant un error material, ja que els dos tipus estaven validats per la Junta Electoral”.

Possibilitat d'ajornar el ple d'investidura

Tot i que, de moment, Vox només ha presentat un nou recurs a la Junta Electoral, amb aquesta maniobra queda encara oberta la porta a que el mateix partit presenti en els propers dies i depenent de la resposta que obtingui, un recurs contenciós-administratiu, un fet que implicaria ajornar el ple de formació de la corporació municipal i investidura del nou alcalde, previst pel 17 de juny fins tres setmanes més tard, és a dir, el 7 de juliol. Una possibilitat que, a hores d'ara, continua viva.

En tot cas, Vox considera que se li ha causat un “perjudici majúscul”, ja que es van considerar nuls un total de 6.402 vots mentre que aquest partit d’ultradreta s’ha quedat a uns 1.500 vots d’obtenir un tercer regidor a l’Ajuntament de Barcelona. Cal recordar que en les eleccions del passat 28 de maig, Vox va obtenir 37.937 vots, un 5,70% en percentatge, gràcies al qual va aconseguir dos regidors i entrar per primer cop al ple municipal de Barcelona. La consecució d’un tercer regidor podria anar, probablement, tot i que dependria dels balls detectats en el recompte, en detriment del PSC.

BComú no farà més al·legacions

Pel que fa a Barcelona en Comú, l’altra formació que havia presentat recursos al recompte electoral, aquest dimecres al matí ha informat que un cop conegut el rebuig del seu recurs no presentaran cap al·legació més respecte al recompte. "BComú ha decidit no continuar amb la via administrativa i no presentarà cap al·legació més. Malgrat això, considerem que era just reclamar els drets dels votants en casos d’alguns errors evidents i que, tot i no alterar el resultat, era important defensar aquests vots", han informat els comuns.