Treva durant el mes d'agost amb els radars als entorns escolars en Barcelona. L'Ajuntament ha flexibilitzat la limitació de circular a 30 km/h en entorns escolars situats en carrers de xarxa bàsica i només l'aplicarà quan els centres educatius estiguin oberts. D'aquesta manera, durant l'agost es podrà circular fins a 50 km/h. La mesura ha obligat el consistori a modificar la senyalització de la limitació de velocitat.

Un cop passat el mes d'agost, quan comencin les classes, els vehicles que circulin a prop d'una escola hauran de fer-ho a 30 km/h de dilluns a dissabte entre les 7.00 hores i les 22.00 hores. Per contra, a les nits, els diumenges i festius podran circular a una velocitat permesa de fins a 50 km/h. Actualment, la ciutat compta amb 33 trams de carrers de xarxa bàsica que passen per davant de centres escolars i que tenen la limitació a 30 km/h. Dels 33 trams, 12 tenen un control de radar. 

Aquests són els radars que multaran per sobre de 50 km/h a l'agost?

 • C/ Numància (entre C/ Anglesola i C/ Déu i Mata): escoles Ítaca i Anglesola.
 • C/ Aragó (entre C/ Bruc i passeig Gràcia): Escola Lestonnac i Escolàpies Llúria.
 • C/ Mallorca (entre C/ Nàpols i C/ Roger de Flor): Escola Dominiques.
 • C/ Mallorca (entre C/ Muntanya i C/ Fontova): Escola Dovella.
 • Travessera de Gràcia (entre C/ Aribau i C/ Alfons XII): Escola Infant Jesús.
 • C/ Indústria (entre C/ Sant Quintí i  C/ Conca): Escola Miralletes i Institut Moisès Broggi.
 • C/ Sant Antoni Maria Claret (entre C/ Trinxant i C/ Guinardó): Escola Antoni Balmanya
 • C/ Balmes (entre C/ Marià Cubí i Travessera de Gràcia): Escola Pia.
 • C/ Balmes (entre C/ Francolí i C/ Santjoanistes): Escola Poeta Foix.
 • C/ Entença (entre C/ Provença i C/ Rosselló): Escoles Xirinacs i Entença.
 • C/ Sardenya (entre C/ Taxdirt i Travessera de Gràcia): Escola de les Aigües.
 • C/ Muntaner (entre C/ Còrsega i C/ Rosselló): Escola Sant Miquel.

Aquests radars es van desplegar al llarg del 2022 i no van començar a multar fins al 16 de gener d'aquest any després d’una llarga fase informativa i pedagògica en què s’advertia als conductors de la presència de disset nous radars a la ciutat de Barcelona, però sense multar en cas d’infracció.

Radars pedagògics a la tardor

Està previst que el segon semestre del 2023, a la tardor, entrin en servei els 28 nous radars pedagògics que l'Ajuntament ha començat a instal·lar aquest mes de juliol. Tots ells estaran situats en diferents carrers de la ciutat pròxims a entorns escolars, on la velocitat màxima permesa serà de 50 km/h durant l'horari lectiu, encara que hi ha tres punts on la velocitat estarà limitada a 30 km/h. Aquests nous radars informaran els conductors de la velocitat a la qual circulen a través de panells lluminosos amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de respectar els límits establerts.  Són radars que informen el conductor de la velocitat a la qual circula però no sanciona. 

On estaran 28 nous radars de Barcelona?

Els 28 radars pedagògics de 50km/h s'ubicaran en els diferents districtes de la ciutat de Barcelona. És el cas de Pau Claris amb Urquinaona (Via Laietana), a Paral·lel amb carrer de Palaudàries, Gran Via de les Corts Catalanes 159, al carrer A (Zona Franca), a la Ronda General Mitre 40 i 79, a Balmes 371, al carrer Isaac Newton 24, a JV Foix-Ramon Miquel i Planas, Vallvidrera 25 i 68, carrer d'Anglí 33, a la Travessera de Dalt 16-25-27 amb Verdi i al carrer de l'Estatut amb Jorge Manrique. També hi haurà radars al carrer Piferrer 72-74, al passeig de Fabra i Puig 408, carrer Santander 61, Felip II s/n, carrer Ferran Junoy 12, a la Meridiana amb Sant Antoni Maria Claret, al carrer Aragó 609, a Litoral 40, Gran Via de les Corts Catalanes 1060-1062, i a Litoral entre el carrer Jaume Vicens Vives. A banda, hi ha tres radars més en punts on la circulació està limitada a 30 km/h, situats al carrer de Rocafort 61, carrer de la Creu Coberta 54 i al carrer d’Iradier s/n.