141 milions d'euros. Aquesta és la xifra reclamada pels promotors del projecte de l'Hermitage que finalment no va tirar endavant després de gairebé 10 anys d'"actuacions preparatòries". La indemnització la reclamen en concepte de danys i perjudicis derivats del veto que asseguren que els va imposar el govern d'Ada Colau a l'hora d'implementar el projecte a Barcelona, informa aquest dimecres El País. Més concretament, retreuen al consistori el "retard injustificat" a l'hora de "resoldre la qüestió, i, finalment, per la negativa a tramitar el conveni" amb el Port de Barcelona. Per la seva banda, la tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha tornat a insistir avui que l'Ajuntament no té cap acord amb els promotors que l'obligui a indemnitzar l'Hermitage. "Nosaltres ni vetem ni deixem de vetar, complim la legalitat urbanística", ha subratllat Sanz.

L'Hermitage reclama 141 milions

Després que un jutge de Barcelona tombés la petició dels promotors del museu rus de suspendre cautelarment la negativa de l'Ajuntament a establir un conveni entre l'Hermitage i el Port, els promotors del projecte han presentat una reclamació de responsabilitat fiscal per remeiar els danys que diuen que van ser causats pel consistori. Per la seva banda, la tinent Sanz ha argumentat que el pla especial aprovat per la Comissió de Govern de Barcelona incorporava una proposta de conveni que no va tirar endavant perquè diversos informes tècnics van determinar que el projecte no era positiu per a la ciutat. "Per tant, l'Ajuntament no té cap acord amb l'Hermitage, ni administratiu ni de cap mena", ha reblat.

"Mai vam dir que volíem l'Hermitage"

Sanz ha afegit en les declaracions als mitjans que qui sí que hi té un acord és el Port de Barcelona, que va avançar en el procés sense que hi hagués un conveni amb la ciutat, fet que segons ella infringia la legalitat urbanística. En aquest sentit, ha insistit que l'Ajuntament no té cap acord, ni conveni, ni inici de concessió o contracte que pugui obrir la porta a indemnitzar els promotors. La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme ha remarcat a més que els acords presos s'han fet sempre amb l'acompanyament dels serveis jurídics del consistori. "Mai vam dir que volíem l'Hermitage concretament, vam dir que volíem estudiar, que teníem una proposta del pla especial i a partir d'aquí nosaltres sempre hem pres els acords per a complir amb la legalitat urbanística", ha conclòs.