El carrer Sagunt ha estat el guanyador del concurs de guarniments de les Festes de Sants 2023. El jurat ha valorat el guarnit d'origami japonès com el millor d'entre els 12 carrers que competien enguany i així s'ha endut el primer premi d'honor. Sagunt ha volgut apropar la cultura japonesa a Sants i ha fet una representació de l’origen dels desitjos construint un gran cap d’una persona que reflexiona i omplint amb els anhels de veïns i veïnes el decorat. El segon premi ha estat per al carrer Papin, que ha volgut conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic fent una representació del barri de Sants inundat per l'augment del nivell del mar. El podi l'ha completat el carrer Alcolea de Baix, un dels més icònics en aquestes festes, que enguany ha fet una representació de diverses èpoques en la història fent servir la llum com a fil conductor.

🏆 Tots els guanyadors del concurs de carrers guarnits de les Festes de Sants 2023
 

📍 Carrers guarnits Festes de Sants 2023 | MAPA
 

Sagunt construeix origamis per fer realitat els desitjos dels veïns

La intensa calor que feia a Barcelona aquest dilluns no ha impedit als santsencs anar fins al Parc de l'Espanya Industrial per seguir, un any més, l'acte d'entrega de premis del concurs de guarniments. El jurat, format per entitats del barri i representants del districte, ha explicat que ha estat "complicat" decidir els guanyadors d'enguany, i ràpidament ha llegit, un per un, els premis d'aquesta edició.

El carrer Sagunt, que ja va guanyar el concurs en les edicions de 2016 i 2019, ha aconseguit una nova victòria amb una temàtica que inspira optimisme i esperança. En la cultura japonesa, regalar grues d'origami és una forma de desitjar salut, felicitat o prosperitat als éssers estimats, i hi ha una llegenda que diu que un desig es pot fer realitat si es construeixen 1.000 grues de paper. I això és el que ha fet la comissió del carrer Sagunt, omplir el sostre amb petites figures de colors i instar els veïns a traslladar els seus desitjos per fer-los realitat.  

Premis carrers guarnits Sagunt Sants 2023 / Foto: Carlos Baglietto
La comissió del carrer Sagunt celebra una victòria amb una samarreta on ens pregunten: "I tu, què desitges"/ Foto: Carlos Baglietto

Toni Devesa, president de la Federació de la Festa Major de Sants, ha agraït l'assistència del públic i "la il·lusió i la tasca" de les comissions a l'hora de crear i instal·lar els guarniments. La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, per la seva banda, ha lloat la feina de tots els carrers i ha reivindicat que, a Sants hi ha "festa per molta estona". 

Fins quan es poden veure els carrers guarnits de Sants? 

Les Festes de Sants 2023 van començar el passat dissabte 19 d'agost, i s'allargaran fins al pròxim diumenge 27. Fins aquell dia serà possible passejar pels carrers i observar els guarniments, tot i que és possible que cap al final algunes parts es deteriorin. Amb tot, també cal recordar que els diferents carrers i places que participen de la festa organitzen activitats per a totes les edats i concerts i actuacions musicals per a tots els gustos.