El que havia de ser una maniobra per part de l’Ajuntament de Barcelona per tal d’evitar la massificació d’una línia de bus de barri pot acabar en res un cop el diari britànic The Guardian ha decidit explicar la jugada als seus lectors, que ara ja estaran advertits de l’existència d’una línia d’autobús que és una bona manera d’apropar-se al Park Güell, encara que no els aparegui en les recomanacions d’itineraris de Google Maps. De fet, des que la setmana passada es va saber que la línia 116 ja no apareixia a Google quan es buscaven indicacions per anar al Park Güell, aquesta línia de Bus de Barri ha experimentat una caiguda d’usuaris molt celebrada pels veïns de la Salut, al districte de Gràcia.

Cal tenir present que el bus 116 està concebut com un bus de barri, amb vehicles petits amb capacitat per a unes 15 persones, per donar servei als veïns en una zona prou costeruda, però el fet d'aparèixer recomanat per Google Maps per pujar al famós parc dissenyat per Antoni Gaudí havia provocat una massificació d'aquest transport, cosa que va provocar les queixes veïnals. De fet, era habitual que es formessin cues a les parades i que els vehicles acabessin plens de gom a gom, una situació que ha millorat des que el trajecte no apareix a Google Maps, ni tampoc a Apple Maps ni a Citymapper. 

Ara bé, que s’hagi promogut l’ocultació d’aquesta línia d’aplicacions que informen sobre les millors alternatives per fer desplaçaments ha cridat l’atenció de la premsa britànica. L’esmentat mitjà ha apuntat que en contra de la tònica general d’impulsar l’atracció de visitants, “els veïns del barri de la Salut de Barcelona celebren un moviment per esborrar-se del mapa” després de les reiterades queixes per trobar-se l’autobús sempre ple per “turistes que visiten el Park Güell d'Antoni Gaudí”. “El parc és la segona atracció més popular de la ciutat després de la basílica de la Sagrada Família”, assegura The guardian.

Després que la mesura d’ocultació hagi obtingut bons resultats, amb els vehicles molt més buits, cosa que ha redundat en la comoditat dels veïns de la Salut, queda per veure si es podrà mantenir aquest secret i evitar que la línia es torni a massificar perquè, tal com indica el mitjà citat, els veïns, “ara tenen l'autobús per a ells mateixos després que l'ajuntament hagi disposat que la ruta es retiri dels mapes de Google i Apple”. A més, l'ocultació del 116 ha obligat els turistes a buscar alternatives. Les més habituals són les línies de bus 24 i V19, que acaba el recorregut en l'accés de la carretera del Carmel. Una altra manera d'arribar és amb metro fins Lesseps o Vallcarca o amb els busos D40 i H6, que deixen a la Travessera de Dalt, on s'ha de fer un recorregut de deu minuts caminant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!