La gran quantitat de turistes que arriben a Barcelona i utilitzen l'autobús 116 per arribar al Park Güell fa anys que compliquen la vida als veïns del barri. L'Ajuntament de Barcelona després de rebre una constant de queixes ha decidit prendre una decisió amb aquesta popular línia: eliminar-la de Google Maps. El 116 està concebut com un bus de barri amb capacitat per a 20 persones, però el fet d'aparèixer recomanat per Google Maps per pujar al famós parc dissenyat per Antoni Gaudí dificulta l'ús d'aquest transport per la gent de la zona. 

Des d'aquest dimecres, l'única referència que queda del 116 a Google Maps és una ressenya d'un turista japonès a un comerç de la zona on recomanava el servei. "És el millor autobús per a pujar al Parc Güell". Els veïns assenyalen que el bus és molt petit, i només hi poden pujar aproximadament 15 persones, tot i que, celebren que cada cop van més buits i no s'acumulen persones al carrer fent cues. L'itinerari no apareix recomanat a Google Maps, la línia tampoc apareix a Apple Maps ni Citymapper. Abans de prendre aquesta dràstica decisió, el consistori va optar per augmentar la freqüència de pas del bus 116, però la mesura no va solucionar el problema.

Alternatives al 116

L'eliminació de pujar amb el 116 d'internet ha obligat els turistes a buscar alternatives. Les més habituals són les línies de bus 24 i V19, que acaba el recorregut en l'accés de la carretera del Carmel. Una altra manera d'arribar és amb metro fins a la plaça Lesseps o amb els busos D40 i H6, que deixen en la Travessera de Dalt, on s'ha de fer un recorregut de deu minuts caminant.

Col·lapse dels busos

Les queixes dels veïns de Barcelona sobre la massificació de turistes a la capital catalana és una situació que s'arrossega en el temps. Precisament aquest estiu, els veïns del Turó de la Rovira van denunciar el col·lapse de les línies de bus que pugen fins a la zona. El veïnat, majoritàriament gent gran, utilitzen freqüentment les tres línies d'autobús—119, V19 i 24— que pugen fins a la zona per arribar a casa, mentre que els turistes ho fan per gaudir de les vistes de Barcelona que es veuen des de les bateries antiaèries. Entre aquests autobusos es trobava el 119, que també és un bus de barri.

El col·lapse produït per la presència de turistes és un continu agreujat a l'època estival i provocava que els veïns es quedessin a la parada esperant, o fins i tot, hagin de viatjar drets a l'autobús, malgrat tenir problemes de mobilitat, ja que és un bus, habitualment utilitzat per persones grans.