La diada de Sant Jordi està a punt d'arribar i les catalanes i catalans l'esperen, com sempre, amb il·lusió, ja que és la festa preferida de molta gent. Durant un dia els carrers dels pobles i ciutats de Catalunya es tenyiran de vermell amb milions de roses i s'ompliran de parades de llibres de tota mena. Un altre element característic de Sant Jordi són les senyeres penjant als balcons, i la seva absència al cartell que ha creat l'Ajuntament de Barcelona per anunciar la festa està aixecant polseguera.

Aquest és el cartell per promocionar Sant Jordi que s'ha dissenyat des del consistori de la capital catalana. Es tracta d'una il·lustració de Pau Gasol Valls i, tal com assegura el mateix ajuntament en un missatge a X (antic Twitter), "s'ha inspirat en les escenes quotidianes d'una diada tan estimada per tothom per dissenyar l'obra". La il·lustració representa la Rambla de Barcelona plena de gent passejant, parades de llibres i roses i, el més important, cap símbol nacional, ni rastre de la bandera catalana, ni una sola senyera:

Allau de crítiques

La xarxa no perdona aquesta absència d'un símbol tan representatiu del 23 d'abril i demana, fins i tot, si hi ha dissenyadors que puguin arreglar el cartell afegint-hi alguna senyera. De fet, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha demanat reaccionar "omplint les ciutats de senyeres (i estelades si escau), que es vegin per tot arreu".

El Sant Jordi de Barcelona recuperarà la totalitat de la Rambla

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya van presentar aquest dilluns la celebració de Sant Jordi, que a Barcelona recuperarà la totalitat de la Rambla. Després de la pandèmia i de l'atemptat terrorista de 2017, els organitzadors van explicar que s'estrenarà un nou model "més esponjat" que oferirà parades de llibres, floristeries i entitats de barri fins al Centre d'Arts Santa Mònica. El sector del llibre va defensar el copagament de les parades a les zones professionals a Barcelona en creure que l'anterior model és "inviable", però es van oferir a fer una reflexió després de la diada. A la capital catalana hi haurà 425 parades de roses i llibres i 3.356 metres d'oferta en zones professionals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic