Escollir el color de la rosa de Sant Jordi que regalaràs a la teva persona estimada el 23 d'abril podria semblar una decisió aparentment senzilla. Però, i tot i que l'opció més fàcil és optar per la clàssica rosa vermella —la que segons la llegenda de Sant Jordi sorgia de la sang que va brollar del drac que va matar el famós cavaller homònim—, aquest acte simbòlic pot esdevenir una manera d'expressar quelcom a qui l'entreguem. Considerant això, has de saber que el color que escullis pot dir molt d'allò que busques transmetre. T'expliquem quin és el significat dels colors de les roses de Sant Jordi.

🔴 Sant Jordi 2024, DIRECTE | Signatures de llibres, parades, recomanacions i última hora de la Diada de Catalunya
 

✍🏼 Signatures de Sant Jordi 2024: Horaris i lloc de les firmes el 23 d'abril
 

💌 Desitja Feliç Sant Jordi 2024 amb una postal personalitzada: guia per crear-la
 


 

Roses de color rosa

En general una rosa de color rosa significa amor, gratitud i admiració. En canvi, les diferents tonalitats d’aquesta rosa poden transmetre coses diferents. Per exemple, en el cas que la rosa sigui fosca, no té una connotació negativa, és simplement la millor manera de dir-li a la persona que rep el present que vosaltres sou lleials i per tant, que sou persones de confiança. Quan pensem en roses de color rosa ens ve al cap un to rosa pastel, però cal saber que hi ha roses que van des del pastel gairebé blanc al rosa xiclet, i segons la intensitat variarà el missatge. Si amb la rosa de color rosa volem demostrar puresa podem regalar la de color pastel (un ram d'aquest color es podria regalar a una mare que acaba de parir). Ara bé, si volem demostrar un sentiment més intens podem regalar una rosa de color rosa xiclet; estarem demostrant el mateix però amb més intensitat. Per exemple, si li volem demostrar a una persona que sentim una admiració especial i que estem oberts a una relació, li podem regalar una rosa de color rosa xiclet per demostrar que no volem envair la seva intimitat però que ens agrada.

rosa color rosa unaplash Oscar Helgstrand

Roses grogues

El groc és un color que pretén encomanar alegria, per tant és el color ideal si el que volem demostrar a la persona que obsequiem és l'amistat. Tot i que hi ha gent que és una mica escèptica pel que fa a aquest color (alguns creuen que és el color de la mala sort), cal subratllar que no té connotacions negatives, al contrari, és un color amb molta vida perquè és el símbol d'allò brillant, de l'or i del sol. Les roses grogues simbolitzen l'alegria de viure, l'optimisme i l'energia, és per això que són un regal perfecte per als amics.

rosa color amarillo unsplash Eva Andreeva

Roses blanques

Les roses blanques són una de les altres eleccions possibles d'aquest Sant Jordi 2022. El blanc és un color que, generació rere generació, se’ns ha dit que significa puresa, matrimoni, nous inicis, innocència i espiritualitat. Per això no és d’estranyar que moltes núvies escullin aquesta rosa pel seu ram el dia de la boda. Aquestes roses també són un símbol d'amor etern, és per això que es veuen sovint en funerals. 

rosa color blanco unsplash Content Pixie

Rosa de color taronja 

El missatge que ens transmet una rosa de color taronja és ben fàcil de deduir. Aquest color prové de la barreja del el groc que, com hem comentat abans, està relacionat amb l’amistat i la rosa vermella que és amor passional. La conseqüència d’aquesta unió fa que un ram de roses taronges sigui perfecte per a regalar a les vostres amistats que amb el pas del temps s’han convertit en les vostres actuals parelles. Les roses de color taronja signifiquen entusiasme i passió.

rosa color naranja unsplash  Jess Bailey

Roses blaves

Finalment tenim les roses de color blau, que han arribat a les nostres vides gràcies a la enginyeria genètica. Aquests color de rosa no existia antigament i no va ser fins als primers anys del segle XXI quan es van aconseguir crear les roses blaves. Aquest tipus de rosa significa que els somnis impossibles es poden aconseguir i també significa sentiments alliberadors i de confiança. Si la rosa blava es regala en senyal d'amor, cal saber que vol dir amor etern i esperança d'aconseguir un amor difícil o impossible.

rosa azul sant jordi