Després de situar-se a l'ull de l'huracà a començaments de 2019, en fer-se públic que s'havia contractat a si mateix per dur a terme un programa cultural de l'ajuntament de Barcelona denominat Cultura Viva i del qual n'era alhora el director a través de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Daniel Granados ha vist incrementada considerablement la seva retribució anual assolint els 68.027 euros, un dels sous més alts del personal eventual contractats pel govern de Ada Colau, segons les dades del portal de transparència de l'Ajuntament.

L'ICUB ha contractat Granados a títol personal quatre vegades, i una vegada més a través d'una associació de la qual és membre fundador, per un total de 80.220 euros, mitjançant contractes menors. Granados ha passat de percebre 54.246 euros bruts a l'any a 68.027 euros, és a dir, un 25,4% més -uns 13.781 euros.

Com va revelar Sueldos Públicos, l'11 de desembre de 2017 Granados va ser nomenat cap de departament i assessor cultural adscrit al tercer tinent d'alcalde, responsable de l'àrea de Drets de Ciutadania, Cultura i Participació, on percebia una retribució de 54.246 euros bruts a l'any. Això és, uns 3.875 euros mensuals, 7.749 euros el juny i el desembre, els mesos de pagues extra.

Tot això encara que, tal com indicava el web de l'ajuntament, Granados estava subjecte al codi ètic de Barcelona en Comú, que imposa als seus càrrecs públics un límit salarial, variable segons el grau de responsabilitats. En el cas de Granados, percep 2.000 euros mensuals, 4.000 euros a l'estiu i Nadal. Són 28.000 euros nets a l'any, mentre que la resta del seu salari l'ha de donar a entitats que determina el plenari de Barcelona En Comú.

 

 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat