El tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha anunciat que les platges metropolitanes no tancaran durant la revetlla de Sant Joan. La decisió encara no s'ha anunciat oficialment però Batlle ho ha donat per fet: "Recuperem la revetlla", ha dit a la roda de premsa de presentació de la posada en marxa del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana. 

Batlle ha indicat que les platges obertes per la revetlla seran “no només les de Barcelona, sinó també totes les de l’àrea metropolitana”, tot i que ha admès que “no està acabat de concretar”, tal i com ha avançat Betevé.

Aquesta decisió arriba un any després que el consistori decidís tancar les platges la nit de Sant Joan per evitar aglomeracions en plena pandèmia per la Covid-19. Les deu platges de la ciutat, així com els xiringuitos que hi ha, van romandre tancats des de les vuit del vespre del dia 23 fins a les 10 del matí del 24 de juny.

Dispositiu policial

Albert Batlle ha explicat que el dispositiu policial de la Guàrdia Urbana previst per la revetlla de Sant Joan serà similar al d'altres anys prepandèmia: "És un dispositiu rodat que no té gaire secrets”. A més a més, ha afegit que es treballarà perquè a les sis del matí les platges quedin netes perquè els banyistes hi puguin anar sense problema.

Excés d'aforament durant el cap de setmana

La Guàrdia Urbana de Barcelona va tancar aquest dissabte al voltant de les 18.00 de la tarda l'accés a les platges del Bogatell, la Nova Icària i la Mar Bella per alta ocupació, el primer dia de temporada alta de bany. El cos policial va regular l'entrada de persones per tal de garantir que s'hi mantinguin les distàncies de seguretat, seguint el protocol sanitari vigent. A mesura que va començar a sortir gent, es va tornar a permetre l'accés a nous usuaris. Aquesta actuació policial responia al protocol Covid-19 de l'Ajuntament de Barcelona de cara aquesta temporada d'estiu.

Una altra de les mesures d'aquest protocol és la prohibició de fumar a quatre platges de la ciutat de Barcelona: Sant MiquelSomorrostroNova Icària i Nova Mar Bella. La prohibició és una prova pilot que es va anunciar el passat febrer anomenada Platges sense Fum. La iniciativa respon a dos objectius: protegir la salut de la ciutadania i el medi ambient. Durant tot l'estiu les platges escollides estaran lliures de fum i de burilles a la sorra. 

La prova persegueix allunyar els col·lectius vulnerables com els infants, les dones embarassades o la gent gran del fum del tabac. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el fum que aspiren els fumadors passius causa 1,2 milions de morts a l'any.

 

Foto principal: Imatge d'arxiu d'una celebració de Sant Joan a Barcelona / Europa Press