Diverses persones han okupat els pisos socials d'una finca municipal amb onze habitatges situada al carrer Sant Ramon número 1 del barri barceloní del Raval i des de les 8.10 hores d'aquest matí la Guàrdia Urbana ha estat treballant per desallotjar-los.

De fet, segons ha pogut saber El Nacional, els agents municipals haurien arribat a les 7 hores del matí, però els veïns no els han volgut obrir la porta i, finalment, l'han hagut de trencar i han tirat gas lacrimogen al replà per evitar que ningú sortís de l'habitatge.

Dins hi havia unes 25 persones, d'entre les quals, cinc són menors d'edat. L'operació ha durat unes dues hores.

Desnonament okupa Raval Sergi Alcàzar 5

Cinc furgonetes de la Guàrdia Urbana s'han desplaçat fins a la finca, però s'han viscut escenes molt tenses, ja que els veïns sortien al balcó i escridassaven la policia. "Ens heu estafat", els deien.

Un veí de la finca ha explicat a aquest diari que ell ja va marxar ahir a la tarda per evitar el tracte amb la Guàrdia Urbana perquè considera que "hi ha hagut unes maneres que no són les correctes", com, per exemple, utilitzar gas lacrimogen amb menors a l'edifici.

desnonament raval sergi alcazar (2)

"Això no és cívic i encara menys quan fa tres anys que està buit el pis", ha lamentat, al mateix temps que ha explicat que "no han vingut amb cap ordre judicial" i ha denunciat que "en lloc d'anar per qui han d'anar van per nois que estem al carrer amb nens".

"Si a la senyora Colau li sembla bé, tant antidesnonaments que era, aquí en tenen un", ha sentenciat.

De fet, l'última parella a sortir de la finca okupada del Raval ho ha fet amb un nadó de 9 mesos.

Agents de la policia municipal van anar ahir a la finca per impedir que accedissin més persones, però ahir no van desallotjar a les que ja estaven dins.

L'Ajuntament havia acabat de rehabilitar els pisos de la finca, que estaven llestos per a la seva adjudicació.