Les primeres 22 estacions del nou Bicing de Barcelona han entrat en funcionament aquest dissabte i els usuaris poden fer els seus primers desplaçaments amb les bicicletes del nou servei, però ha nde tenir en compte que, en els més de tres mesos que durarà la substitució, hauran de fer sevir les estacions d'origen i destinació d'un mateix sistema.

noves estacions twitter @bicing

Foto: Twitter @bicing

En un comunicat, l'Ajuntament ha recomanat als ciutadans que s'informin a través de la nova pàgina web i la nova aplicació de quines estacions funcionen i a quin sistema pertanyen.

A partir d'aquest dissabte també s'incorporen una vintena d'informadors a les noves estacions amb horari de matí i tarda per informar els usuaris i donar-los suport en cas de dubtes.

nova estacio bicing twitter @bcn ajuntament

Foto: Twitter @bcn_ajuntament

Les noves estacions que els usuaris poden utilitzar per fer trajectes en origen i destinació són a Via Barcino, 69; Via Barcino, 121; carrer Fernando Pessoa, 41; passeig Torras i Bages, 129; carrer Ciutat d'Asunción, 73/ Potosí; carrer Campana de la Maquinista (São Paulo); passeig d'Andreu Nin, 22; carrer Malats, 98-100; carrer Malats, 28-30; carrer Sant Adrià, 113; passeig Enric Sanchis, 33; la seu del districte de Nou Barris; carrer Turó Blau, 1-3; carrer Escultor Ordóñez, 55; avinguda Rio de Janeiro, 3; carrer Irlanda, 11-21; carrer Granollers, 1; carrer Amílcar, 1; plaça Virrei Amat; plaça Joanic, carrer Bruniquer, 59; carrer Felip II, 214, i carrer Ramon Albó, 1.

Procés de substitució

El procés de substitució durarà fins a la segona meitat d'abril i es canviaran les 424 estacions actuals per les del nou Bicing, amb les corresponents modificacions del sistema tecnològic i operatiu. Les noves bicicletes són més robustes, més lleugeres i disposen d'un portaequipatges per a 10 kg. En el model elèctric, tenen canvi automàtic i motor silenciós. El model tarifari s'ha simplificat.

Es triga entre dos i tres dies a substituir cada estació. Les noves ja es poden fer servir les 24 hores i l'accés al servei es pot fer tant amb la targeta habitual com amb la nova aplicació del Bicing.

A partir de la segona meitat d'abril i fins a final del 2019 s'iniciarà un segon període de desplegament en el qual s'implantaran la resta de millores del nou Bicing: l'opció de fer reserva anticipada de la bicicleta de cinc minuts, l'accés al servei via NFC i les 300 bicicletes elèctriques.

Posteriorment, es farà una ampliació territorial del nombre d'estacions gradualment, juntament amb l'increment del parc de bicis elèctriques.