Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i INDCAR, companyia líder en el sector de minibusos a Europa, han signat un acord per a la realització de proves d'un nou minibús 100% elèctric. Aquestes proves es desenvoluparan de manera intensiva, començant el mes de juliol d'aquest 2023, en diferents línies de TMB, en condicions reals d'explotació i durant un període de 3 mesos. L’acord s’ha signat en el marc del congrés mundial de la UITP (Unió Internacional de Transport Públic) que s'està celebrant aquests dies a Barcelona, i ha comptat amb la presència de Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, Jacobo Kalitovics, director de Bus de TMB, i Gaël Queralt, CEO d'INDCAR.

Durant aquest període de prova, aquest vehicle elèctric de 6 metres se sotmetrà a les particularitats dels carrers i l'entorn de la ciutat. Gràcies a la seva maniobrabilitat per les seves reduïdes dimensions garanteix un servei d'alta qualitat i confort per al passatger. Pel que fa al servei, el bus se sotmetrà a les línies més exigents i en condicions de calor al juliol i l’agost, la qual cosa requerirà obtenir les màximes prestacions de les bateries, a més d'acumular experiència i obtenir dades de la seva funcionalitat. 

Capacitat per a 35 passatgers 

Segons ha informat TMB, el minibús es pot convertir en una alternativa sostenible en el transport públic urbà, dissenyat per a trajectes curts, amb més de 250 quilòmetres d'autonomia i amb capacitat d'un total de fins a 35 passatgers, molt compacte i amb una gran maniobrabilitat. Entre les seves característiques principals, també destaca un carregador a bord que admet un màxim de 22 kW en corrent altern, amb capacitat de realitzar una càrrega completa en 6,5 hores.

INDCAR, líder europeu i expert en minibusos, es va fundar el 1888 a Arbúcies (la Selva). Ofereix la gamma més gran de minibusos del mercat europeu de 25 a 40 passatgers, fabricats en les seves plantes de producció situades a Catalunya i Romania, amb certificació ISO 9001 i 14001, que li permeten aconseguir el més alt grau de qualitat i una producció de més de 450 unitats a l'any. Les seves dues filials comercials, INDCAR Itàlia i INDCAR França, garanteixen un excel·lent servei al client. El 85% de les seves vendes totals es dediquen a l'exportació, principalment cap a França i Itàlia. L'equip d'INDCAR està format per més de 250 professionals.