La líder de Ciutadans en l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, i la mà dreta de l'alcaldessa Ada Colau, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, han protagonitzat una disputa en la comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament, que ha acabat en un fatal desacord.

L'enuig de Mejías s'ha produït a última hora de la tarda de dimarts en l'esmentada comissió, on la líder de Ciutadans exerceix de presidenta. El primer tinent d'alcalde havia de respondre a una pregunta formulada pel regidor de Cs Francisco Sierra. Mentre Pisarello intentava respondre, la regidora de la formació d'Albert Rivera ha esclatat contra ell, acusant-se d'actuar amb "falta d'interès".

"Totes aquestes actituds són de vergonya aliena", ha deixat anar Mejías a Pisarello. La líder de Ciutadans ha assegurat que "mai" havia vist una actitud igual a la mostrada pel número dos de Colau. "Aquestes actituds no són pròpies de membres del govern", ha exposat, el que ha provocat el regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, sortís en defensa de Pisarello. Mentre aquest intentava parlar, Mejías s'ha aixecat i ha dit: "Aquesta presidenta se'n va" i s'ha justificat que no podia suportar més l'actitud del govern municipal.

Davant de l'escena, Pisarello ha assegurat que Mejías volia donar un "espectacle" i ha arribat a dir que semblava una "mestra d'escola autoritària".

El PDeCAT veu "masclisme"

La discussió té una lectura clara per al PDeCAT que, al marge de la reacció de Mejías, ha titllat de "masclista" la comparació de Pisarello amb una professora d'escola. "Denunciem aquest episodi lamentable i la desídía de Pisarello davant de la Comissió", han exposat els de Xavier Trias a través de Twitter, des d'on han remarcat també el "menyspreu" mostrat pel primer tinent d'alcalde.

Després de l'episodi, a última hora de la nit, Mejías ha demanat disculpes pel tens episodi "a la resta de membres de la comissió". Ara bé, ha insistit que l'actitud del govern barceloní amb els grups de l'oposició són "inacceptables".