Els veïns de les Corts més pròxims al Camp Nou pateixen les molèsties de les obres de remodelació de l’estadi blaugrana. Soroll a hores intempestives, excés de pols, brutícia en els carrers o les molèsties pel pas de camions de gran tonatge s’aguanten amb estoïcisme i resignació per la gran majoria -tot i les queixes recurrents de les entitats que representen als veïns residents al voltant de l’Estadi- però ara són els veïns dels edificis del davant els que estan patint de valent una de les conseqüències directes de les obres, la migració d’una colònia de coloms. Segons explica Betevé, les molèsties es noten a tot el barri de la Maternitat i Sant Ramon, però en especial, a l’edifici número 96-98 de travessera de les Corts, que és el destí d’una gran quantitat de coloms que habitualment feien nit al Camp Nou. Els veïns estan vivint un malson a causa sobretot dels excrements que s’acumulen a l’entrada, que deixen un paisatge de brutícia desolador.

El Camp Nou en obres / Foto: Europa Press - David Zorrakino
El Camp Nou en obres / Foto: Europa Press - David Zorrakino

Els veïns demanen solucions

Travessar el carrer fins al portal a la nit pot ser una odissea per no acabar esquitxat amb algun excrement, però l’acumulació de restes fecals també pot ser un focus de mala olor i fins i tot de malalties. Els veïns busquen solucions o la manera de pal·liar l’efecte que provoquen els coloms, i demanen a l’Ajuntament o al Barça que protegeixi l’edifici amb una xarxa per evitar que els coloms puguin accedir, però de moment no han obtingut resposta. Després de presentar diverses queixes, un equip de neteja passa un o dos cops per setmana a netejar la zona, però de seguida torna a estar bruta, expliquen els veïns. “Si ens posessin una xarxa al voltant de l’edifici guanyaríem bastant, però si això no succeeix, demanem a l’Ajuntament tres anys de moratòria de l’IBI i amb aquests diners, aquest edifici i d’altres que també estan afectats, ens podríem defensar”, afirma el veí Pedro Martín de la Torre en declaracions a la cadena municipal barcelonina.

Molèsties i perill sanitari

Alguns veïns dels edificis d’enfront del Camp Nou han posat dispositius inhibidors per intentar allunyar les aus, però sense èxit. Segons ha explicat a betevé Ricard Adan, veterinari del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, es tracta d’una colònia de coloms “massa gran” perquè s’hi han ajuntat coloms que vivien en una zona amb coloms propers. La quantitat de coloms que hi ha allà és el tope de la densitat que podria admetre una zona i això és el perill que representa que hi hagi tants coloms junts, perill sanitari i de molèsties al veïnat i a les edificacions”, afirma Adan.

El districte es desentén del problema

El districte, mentrestant, es desentén del problema i creu que és un problema que han d’arreglar amb el Barça i l’asseguradora. “Vostès tenen el dret a reclamar als que fan les obres i a l companyia asseguradora, el que no tinc solució és a que els coloms de la ciutat vagin al seu terrat i es caguin en el seu terrat, com comprendrà, jo no posaré un policia al seu terrat”, va respondre el regidor David Escudé a un veí que va preguntar per la qüestió en la darrera audiència pública del districte de les Corts. Segons Betebé, els veïns també van posar un burofax al FC Barcelona al juliol, però no han tingut cap resposta.