Aquest divendres 2 de febrer comença el Llum BCN 2024, el festival europeu de referència en les expressions de les arts lumíniques. Creadors d'arts visuals de diferents àmbits convergeixen al Poblenou per presentar les seves projeccions i dissenys amb llum, una proposta gratuïta ideal per al públic. En aquesta edició, hi participen un total de 13 artistes i 15 escoles de disseny, que presenten 28 creacions amb llum, 11 propostes alternatives a l'OFF Llum i cinc instal·lacions al + Llum. Vols saber què visitar d'entre totes aquestes opcions del Llum BCN 2024? A continuació, et portem les 5 propostes que no et pots perdre!

💡 Llum BCN 2024: horaris, mapa, entrades i artistes
 

Llum BCN 2024: les 5 propostes que no et pots perdre

'Range in between'

La instal·lació Range in between és una creació immersiva i contemplativa de l'il·luminador i artista visual Jou Serra al Llum BCN 2024, que invita a reflexionar sobre les identitats de gènere, qüestionant el binarisme a través d'una coreografia entre llum i matèria. Rajos lumínics es dispersen cap a diverses direccions, creant textures i colors captats pels nostres ulls. "És una dansa que parla dels matisos i de les amplituds en la vulnerabilitat de canviar i modificar-se constantment, des de la percepció i l’acció com a procés essencial. Un gest per preguntar-se com relacionar-se amb allò estrany i no codificat", explica la pàgina web de Llum BCN

  • Localització: Auditori de Barcelona, Llanterna. Carrer Padilla, 53.
Llum BCN 2024   Range in between
Llum BCN 2024 / 'Range in between'

La proposta de l'estudi UVA

Una proposta del Llum BCN 2024 que no et pots perdre és la de l'estudi londinenc United Visual Artists (UVA), creat per l’artista Matt Clark. Amb el tríptic Patterns and Recognitions, reuneixen tres projectes inspirats en la música de les esferes (Silent Symphony), la perspectiva renaixentista (Vanishing Point) i el pes de les dades en l’era de la informació (Present Shock). Si planifiques visitar aquest espai de Llum BCN 2024, has de saber que té uns horaris especials: el divendres 2 està obert de 19.00 a 23.30 hores, el dissabte 2 de 10.00 a 17.00 hores i de 18.30 a 23.30 hores, i el diumenge 4 de 10.00 a 17.00 hores i de 18.30 a 23.00 hores. Aprofita el Llum BCN per gaudir d'aquestes instal·lacions perquè a partir del 5 de febrer, i fins al 17 de març, l'entrada a l'exposició serà de pagament!

  • Localització: Disseny Hub Barcelona. Carrer Irena Sendler, 1.
Estudi UVA   Llum BCN 2024
Estudi UVA / Llum BCN 2024

'Mover el viento'

Fer visible allò que normalment no percebem al Llum BCN 2024. Això és el que aconsegueix Mover el viento, una instal·lació de Sofía Montenegro, formada amb llums i sons d'accions com obrir i tancar portes, que és tota una experiència sensorial. A través d'un sistema de sensors, aconsegueix captar la circulació de l'aire que travessa l'espai, en un pla seqüència que canvia. 

  • Localització: Hangar.org, Sala Ricson. Carrer Emilia Coranty, 16

'Mira el SOL'

L'artista suïssa-italiana Elisa Storelli reflexiona sobre el temps i l'espai en el seu projecte al Llum BCN 2024. Una proposta que et trasllada a Mart, portant la imaginació més enllà. Mira el SOL "amplifica les relacions entre els ecosistemes urbans i les trasllada als ecosistemes planetaris, tot convidant els visitants a fer una mirada conscient i responsable al nostre entorn". 

  • Mirador Torre Glòries. Avinguda Diagonal, 211.
Elisa Storelli exposició Llum BCN
Elisa Storelli exposició Llum BCN

L'OFF Llum 2024

A banda del Llum BCN, tampoc et pots perdre l'Off Llum 2024, amb un circuit paral·lel que et permet recórrer per instal·lacions de petit i mig format. Produït pel Poblenou Urban District, aquest recorregut alternatiu té una proposta més experimental, combinada amb projectes locals del Poblenou. El circuit comença a la sala Razzmatazz, amb Digital Landscapes Metamorphosis, passa per la FX Barcelona Film School i també per llocs com el pàrquing de The Hoxton Hotel. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!