Compte enrere per al festival Llum BCN 2023 al Poblenou, el festival de llum a Barcelona que torna amb la seva 12a edició. Des del seu centre, el Museu del Disseny i repartides arreu del barri, més de 15 instal·lacions de llums i color guarniran els carrers perquè tothom hi pugui gaudir. Un dels plans gratuïts a Barcelona més esperats del principi d'any. Vols saber tot sobre el Llum BCN 2023? Quan, en quin horari i on és el festival de llums de Barcelona? T'ho expliquem, som-hi!

🎉 Festes de Santa Eulàlia 2023 a Barcelona: programa, dates i tots els detalls
 

Dates i horaris del festival Llum BCN 2023

El Festival Internacional d’Arts Lumíniques, conegut com a Llum BCN, torna aquest 2023 el primer cap de setmana de febrer: durant els dies 3,4 i 5 de febrer s'instal·laran a Poblenou les diverses projeccions i dissenys duts a terme per artistes nacionals i internacionals combinant llum i moviment amb formats avantguardistes i digitals que a més a més integren realitat virtual o intel·ligència artificial, així com s'exploren diversos vessants de l'art amb vincles amb la ciència i la tecnologia.

Pel que fa als horaris, encara que el programa no està publicat ni actualitzat, el Llum BCN 2023 romandrà en funcionament divendres i dissabte 3 i 4 de febrer de 18 h a 00 h, i diumenge 5 de febrer de 18 h a 23 h. Serà durant aquestes hores quan es podran visitar gratis els 17 espais il·luminats arreu de Poblenou i el 22@, on es despleguen els diferents espectacles i combinacions de colors.

Calen entrades per al Llum BCN 2023?

El festival de llums a Barcelona, el Llum BCN 2023 converteix el Poblenou un museu a l'aire lliure i gratuït, per la qual cosa no cal comprar entrades.

Entre les propostes hi ha el projecte de 5 arquitectes, guanyadores del certamen de Yamaha, Barbara Marshall, Amy Labastida, Elisa González-Aréchiga, Javiera González i Carolina Contreras, que exploren en aquesta ocasió la llum a nivell tècnic per dissenyar un espai sensorial, que es manté en sintonia i harmonia amb la ciutat de Barcelona.

El projecte, anomenat "Velocitat i Control", neix de l'anàlisi de les sensacions generades a partir de la velocitat, que busca provocar una experiència d'adrenalina i barreja d'emoció i plaer.

Com serà el festival de llum a Barcelona 2023 més esperat?

Segons l'organització, durant les 3 nits i les 14 hores de llum, que esperen rebre al voltant de 200.000 espectadors, els “nous llenguatges, noves narratives transformen els espais urbans de Poblenou”, mentre que “innovació, creativitat i tecnologia eixamplen els límits dels nostres sentits”, tot sumant-hi el talent de les escoles d'art, disseny, il·luminació, arquitectura i escenografia d'arreu de Barcelona. També hi haurà un cop més l'Off Llum BCN 2023, on hi haurà les creacions d'artistes emergents del panorama nacional i internacional.

Encara queden moltes dades per confirmar, però tan bon punt hi hagi novetats sobre el Llum BCN 2023 i se sàpiguen més detalls sobre el festival de llums de Barcelona, actualitzarem aquesta guia, i només haureu de recarregar la pàgina per tenir tota la informació!