La línia 11 del Metro, que enllaça els barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana del districte barceloní de Nou Barris i el de Can Cuiàs de Montcada i Reixac amb les línies L-1 (verda) i L-4 (groga) a Trinitat Nova romandrà tancada completament durant tot l’estiu a causa d’unes obres de rehabilitació a l’estació de Trinitat Nova. També quedarà sense servei l’andana corresponent a l'L-4 de la mateixa estació.

afectacion verano 2021 l 11 TMB

Serveis alternatius durant les obres / TMB

Des d’aquest dilluns les estacions afectades estan plenes de panells informatius que assenyalen que a partir de l’1 de juliol, l’L-11 quedarà sense servei fins al 12 de setembre, un període de gairebé dos mesos i mig durant el qual els usuaris podran utilitzar un servei alternatiu d’autobús a més de les línies regulars.

Afectacions també a l'L-4

Les obres també afectaran l’L-4, ja que està previst que entre l’1 de juliol i el 31 d’agost quedi sense servei l’estació de Trinitat Nova corresponent a la línia groga —l’andana de l'L-3 continuarà en servei—, de tal manera que l’estació precedent, la de Via Júlia, es convertirà durant un temps en el final de la línia groga del Metro de Barcelona.

Recomanacions de transport

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posarà en funcionament un servei de bus llançadora per suplir el trajecte de metro entre Via Júlia i Can Cuiàs, en funcionament durant els mesos de juliol i agost i amb origen a la parada 1517 - Via Júlia - Mas Duran i el final, en direcció a Via Júlia, serà a la parada 9732 - Via Júlia, 189-193.

 

Pel que fa al període entre l’1 i el 12 de setembre, un cop l’estació de Trinitat Nova torni a funcionar, es preveu un servei especial de bus de Trinitat Nova a Can Cuiàs amb origen, en direcció a Can Cuiàs i final en direcció a Trinitat Nova, a la parada 8657.

Aquests serveis especials tindran el mateix horari de metro, és a dir, de diumenge a dijous l’últim bus farà la sortida de les parades d’origen/final a les 24.00 h, i els divendres i dissabtes, a les 2.00 h de la matinada. TMB adverteix que aquest horari dels serveis de bus llançadora no garanteix l'enllaç amb l'últim tren de metro.

estacion l11 metro torre baro foto jordi palmer

Andana de l'estació Torre Baró/Vallbona de l'L-11 / Jordi Palmer

El temps de pas aproximat per a aquest servei del bus llançadora serà el següent:

Juliol:

De diumenge a dijous: de 7.00 a 22.00 h, cada 6-7 min. La resta del dia cada 10-11 min.

Divendres i dissabtes: cada 10-11 min.

Agost:

De diumenge a dijous: cada 6-7 min.

Divendres i dissabtes: cada 10-11 min.

Altres alternatives de transport seran les línies regulars D50, H2, 62, 76 i 180, així com l’N1 i l’N3 del Nitbus i les línies R3, R4, R7 i R12 de Rodalies, amb parada a l'estació de tren de Torre Baró.

Inauguració al juliol

Amb tot, durant el mes de juliol està prevista la inauguració d'una nova estació de Metro, en aquest cas de l'L-5 (blava). Es tracta de l'estació Ernest Lluch, a cavall entre els municipis de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i situada entre les estacions de Collblanc -també entre els dos municipis- i Pubilla Casas, ja a l’Hospitalet, les quals estaven separades per una distància per sobre de la mitjana. En paral·lel, TMB treballa amb la intenció d'acabar les obres de l'L-9 l'any 2029

 

Imatge principal: Panell informatiu del tancament a l'entrada de l'estació Casa de l'Aigua / Jordi Palmer