La xarxa de Metro de Barcelona comptarà amb una nova estació a partir del juliol. Es tracta d’Ernest Lluch, nova parada de la L5 (blava) a cavall entre els municipis de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i situada entre les estacions de Collblanc -també entre els dos municipis- i Pubilla Casas, ja a l’Hospitalet, les quals estaven separades per una distància per sobre de la mitjana.

El principal avantatge de la nova estació serà permetre un enllaç directe de la L5 amb el TramBaix.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, juntament amb l'alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha confirmat aquest matí que l’obertura tindrà lloc al juliol, segons el calendari previst, però sense precisar encara la data exacta. L'estació, que ha patit diversos endarreriments, ha tingut un cost final de 17 milions d'euros i està previst que la utilitzin cada dia uns 15.000 usuaris, dels que un 15% faran correspondència amb el Trambaix.

visita obras metro ernest lluch acn

Visita a la nova estació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l'alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón / ACN

El conseller Calvet ha destacat que per assolir l'objectiu de tenir una mobilitat "més verda i sostenible" és imprescindible "disposar de més i millor transport públic", principalment infraestructures ferroviàries per la seva major capacitat.

Enllaç amb el Trambaix

La nova estació tindrà enllaç amb les línies T1, T2 i T3 del tramvia, fins ara només disponible a Pubilla Casas però amb un trajecte a peu d’uns tres-cents metres. Ernest Lluch tindrà tres nivells i comptarà amb dos accessos, un a la part del carrer de Collblanc que pertany a Barcelona i l'altre a la part de l'Hospitalet de Llobregat.

Quan es posi en servei, l'estació Ernest Lluch de la línia 5 de metro serà la vintena de l'Hospitalet i la 163 de la xarxa metropolitana.

Tres noves estacions a l’abril

Aquesta inauguració se sumarà a les previstes per a finals d’abril, que s’obriran tres estacions de la L10 Sud: Port Comercial – la Factoria, Ecoparc i Zal – Riu Vell. Es tracta de tres estacions que, com la de Zona Franca, inaugurada a primers del 2020, estan ubicades sobre del viaducte del carrer A del polígon industrial i a cel obert. Es preveu que donin servei a un milió de viatgers l’any i han tingut una inversió de 10,5 milions d’euros.