El grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona instarà el Govern d’Ada Colau a demanar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo sobre la vinculació entre el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), l’imam de Ripoll i els atemptats de Barcelona i Cambrils el 17 d'agost del 2017.

"Els que diuen que són teories conspiratives haurien de ser els primers a voler saber la veritat i aquí s'acabaran les conspiracions, l'única manera és aportar més informació", ha afirmat Artadi, que ha assegurat estar preocupada davant de la reacció d'alguns partits, ja que no entén per què no volen saber la veritat, en les paraules.

Així ho ha explicat aquest divendres la presidenta del grup municipal de Junts a Barcelona, ​​Elsa Artadi, en l’habitual roda de premsa per donar a conèixer les iniciatives que portarà la formació a les comissions municipals d'aquest mes.

En el marc d'aquesta mateixa proposició que es presentarà a la comissió de Presidència de dimecres que ve, Junts també demanarà altres qüestions com que el Govern municipal insti el Govern Estatal a desclassificar com a matèria reservada els documents comissats a Villarejo que tinguin relació amb l'atemptat.

Colau va evitar posicionar-se

De fet, les declaracions de Villarejo ja van propiciar un enfrontament entre Elsa Artadi i Ada Colau, amb la primera retraient-li el seu silenci a la segona davant les preocupants insinuacions de l’excomissari referents al fet que l’Estat espanyol hauria estat al darrere dels atemptats. L’alcaldessa va trigar a respondre i quan va fer-ho es va limitar a considerar que calia "evitar batalles polítiques i usos partidistes" de la tragèdia, referint-se al tuit d'Elsa Artadi (Junts) on va exigir-li el seu posicionament, i a recomanar desconfiar d'un personatge "fosc" com Villarejo. Així i tot, l'alcaldessa es va sumar al comunicat de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), en el qual es demanava a l'excomissari que ampliés les informacions i acompanyés amb proves les seves afirmacions sobre els atemptats del 17-A.

Altres iniciatives

El grup també portarà a les comissions la proposta d'un pla per donar suport a les pimes i un altre per impulsar l'arquitectura de la ciutat, a més, demanarà la compareixença de la tercera tinenta d'alcaldia i regidora de Mobilitat, Laia Bonet, perquè expliqui les solucions que donarà als veïns de Barcelona per “corregir les defuncions produïdes per la gestió municipal de la mobilitat”.