El sistema de reserva prèvia per als actes de la Mercè 2021 ha tornat a experimentar aquest dimecres els mateixos problemes que va patir dimarts. Si les 7.500 entrades per als concerts del BAM i Acció Cultura Viva de les festes de la Mercè 2021 es van exhaurir en poques hores, aquest dimecres al matí a tornat a passar el mateix des que a les 10 del matí s’ha obert la reserva pels concerts de Música Mercè, amb un total de 37.800 entrades disponibles. El resultat: hores d’espera i entrades exhaurides per a molts dels actes.

Des de l’Institut de cultura (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona s’ha notificat que als espais de l’Estadi Olímpic i la Plataforma Marina del Fórum, és a dir, on es desenvolupen els concerts més populars, s’han “experimentat uns pics molt elevats de demanda que han provocat col·lapse per accedir a la reserva”. De fet, el mateix ICUB ha assenyalat que al llarg del matí “es mantenen unes cues d'espera amb milers de persones intentant accedir alhora”, però han assenyalat que “a la resta de gruix d'espais, el sistema dona pas a la reserva amb temps d'espera variables però sense saturació”.

Reserva d’entrades, mesura anticovid

Cal tenir en compte que aquesta edició de la Festa Major de Barcelona continua sota les mesures vigents les mesures de seguretat i distanciament imposades per combatre la pandèmia de la covid, que fa que es mantinguin els controls d’aforaments i la reserva prèvia per a la majoria d’actes previstos en el programa de les festes.

The Crab Apples merce 2021 ajbcn

The Crab Apples, un dels grups programats / AjBCN 

La reserva s’ha de fer al web oficial de la Mercè 2021 i les entrades s’han posat a disposició dels usuaris de forma esglaonada. Així, dimarts es va obrir la reserva d’entrades per al BAM i Acció Cultura Viva, un total de 7.500 entrades, que es van exhaurir en poques hores, i aquest dimecres ja es poden reservar les 37.800 entrades disponibles per al Música Mercè.

Dijous 16 serà el torn de les 57.700 entrades corresponents a les activitats de MAC Festival i activitats de cultura popular.  Pel que fa a la logística prevista, els espectacles musicals permeten un màxim de dues entrades per reserva, i les activitats tradicionals i les arts de carrer, fins a tres entrades per cada reserva. En total, la Mercè 2021 comprén 23 espais d’activitat previstos que disposen d’un aforament d’entre 200 i 3.000 localitats, amb un total de 100.000 entrades disponibles. 

A més, l'ajuntament va recordar ahir que totes les entrades son gratuïtes i va llançar un avís de prevenció davant intents fraudulents d'intentar vendre entrades per part de tercers.

 

Imatge principal: Stay Homas, un dels grups participants al Mercè Música / AjBCN