Les obres per la remodelació del Camp Nou segueixen el seu curs amb l’objectiu del Club de tornar de l’exili de Montjuïc després de l’aturada de Nadal, un cop assumit que la primera fita prevista, tornar al novembre coincidint amb la data del 125 aniversari del FC Barcelona (29 de novembre) ja és del tot inassumible. Però l’objectiu de tornar després de l’aturada nadalenca també es pot veure alterada pel fre al ritme constructiu que patiran les obres després que els veïns hagin forçat aquest dimarts la retirada del pacte d’horaris nocturns que permetia treballar fins a la mitjanit prorrogat el passat mes d’abril. Les entitats veïnals consideren que els responsables de les obres no estan complint amb els acords i, per tant, a partir d’aquest dimecres mateix s’escurçarà l’horari fins a les 10 del vespre, amb la condició de no fer soroll que pugui molestar el veïnat a partir de les 20 hores.

L’Ajuntament atén el reclam dels veïns

Segons ha informat Betevé, quatre associacions de veïns van denunciar diversos incompliments per part dels responsables de les obres i han deixat molt clar el seu descontentament amb el funcionament de l’acord que es va assolir fa uns mesos. La decisió de retirar el pacte s’ha pres en una reunió de seguiment del funcionament de les obres entre el FC Barcelona i el districte de les Corts de l’Ajuntament de Barcelona, després d’escoltar les queixes veïnals. En concret, ha estat la coordinadora d’Associacions de Veïns de les Corts, amb el rebuig a prorrogar el pacte per part de quatre associacions, les que han expressat la seva disconformitat, i que l'Associació de Veïns del Camp Nou, l’Associació de Veïns de Sant Ramon Nonat, l’Associació de Veïns del Racó de les Corts i l’Associació de Veïns de l’avinguda de Xile. Segons aquestes entitats, el Club s’està saltant les restriccions horàries, cosa que han demostrat aportant diversos vídeos enregistrats el mateix dilluns, en el que es veuen els camions entrant a la pedrera habilitada al Miniestadi més tard de l’hora acordada. Els veïns denuncien que brunzit i il·luminació de les grues fins a altes hores de la nit pertorba el seu descans.

El Barça podria endarrerir la tornada

L’acord per poder treballar fins a la mitjanit va sorgir a petició del FC Barcelona, amb el permís de l’Ajuntament de Barcelona, per tal d’accelerar el ritme de les obres i poder assolir l’objectiu de tornar a l’estadi, ja remodelat, el diumenge 15 de desembre. El Club es va fixar aquest primer objectiu de la tornada dels aficionats i els socis al Camp Nou en una de les últimes jornades abans de l'aturada nadalenca, amb una ocupació propera al 60% de l'aforament total, previst a 105.000 seients. És a dir, que podrien assistir fins a 63.000 aficionats. Però aquesta data ja es va descartar, i ara, amb aquest nou fre al ritme de les obres, no és probable que la tornada pels partits de la Lliga es pugui concretar abans del 2025. Cal recordar que el Barça podria jugar els partits de Lliga a l’Spotify Camp Nou després de l’aturada de Nadal, però, en canvi, no podrà jugar la Champions League fins al febrer, donat que la normativa de la competició no permet el canvi d’estadi fins després de la fase de grups. 

Acord prorrogat mes a mes

Cal recordar que l’acord per poder treballar fins a altes hores de la nit s’havia d’anar prorrogant mes a mes. L’abril es va superar sense problemes, i es va prorrogar al mes de maig, però els veïns creuen que els incompliments ara han estat massa flagrants, i per això han decidit no prorrogar el pacte. El districte de les Corts ha decidit no multar el Barça per aquestes infraccions, encara que els veïns denuncien que les multes són ridícules si es té en compte la dimensió i les xifres d’aquesta obra. El setembre del 2023, l’Ajuntament de Barcelona va tramitar dues multes contra el Barça per incompliment dels horaris de les obres, després d’una inspecció a les obres que va detectar activitat no autoritzada fora de l’horari (entre la mitjanit i la una de la matinada). Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana va tramitar dues sancions que com a màxim arribaven a 300 euros cadascuna.

Tampoc es pot treballar tots els dissabtes

De la reunió d’aquest dimarts també s’han derivat altres canvis i a partir d’aquesta setmana tampoc es podrà treballar tots els dissabtes, com s’havia fet en els darrers dos mesos. En aquest cas, la prohibició serà parcial, i de moment, només es permetrà que es facin obres els dos primers dissabtes de juny, però només fins a les 18 hores. El pròxim 20 de juny està prevista una nova trobada entre les parts. El club haurà de fer un esforç per aconseguir respectar els acords sobre els horaris entre setmana i si és així, les entitats veïnals estan disposades a permetre treballar en dissabte, però només cada 15 dies, amb horaris d’entre les 10 del matí fins a les vuit del vespre, i entre les vuit i les 10 de la nit, però sense fer soroll que molesti als veïns.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!