Élite Taxi ha aixecat l'amenaça de boicotejar el MWC després d'arribar a un acord, que recull les principals reivindicacions del sector. En un comunicat d'aquest dimecres vespre, l'organització ha assegurat que el taxi estarà "al 200%" a la fira mundial de mòbils —que se celebra la setmana vinent a Barcelona—. Aquest dijous donaran més detalls del "gran acord", que fa mesos que treballen "entre bastidors", i anunciaran l'impacte que tindrà en el transport de viatgers de menys de 9 places. Així mateix, han agraït tant al Govern com al PSC que hagin estat "a l'altura en els moments més difícils". 

Inicialment, Élite Taxi havia dut a terme una consulta vinculant entre els afiliats per decidir si dilluns vinent començaven les protestes, coincidint amb un dia de gran afluència a l'Aeroport del Prat per la cita tecnològica. Un ampli nombre de membres havia apostat per mobilitzacions, però l'organització ha manifestat ara el compromís "total" del sector amb el MWC i s'ha mostrat segura de l'èxit d'aquesta nova edició després del principi d'acord d'aquest dimecres. "El que anunciarem demà (dijous) serà un exemple de maduresa de les nostres administracions que per enèsima vegada demostren que són els més valents" de tot Espanya i Europa, han manifestat.

Lluitar contra el model neoliberal

A més, han agraït als membres d'Élite Taxi que continuïn confiant i no tinguin "por de proposar i lluitar contra el model neoliberal i globalista que ens intenten imposar els fons financers sense escrúpols". "Esperem que tots els grups parlamentaris estiguin també a l'altura i pactin uns pressupostos que són vital per al desenvolupament de l'economia catalana i que per al taxi són imprescindibles, així que estarem molt atents que així sigui perquè ens hi va la vida", han conclòs, en referència a les negociacions pressupostàries que manté el Govern amb els diferents partits.

A principis d'aquest mes, després que una taxista veiés com un client es masturbava dins del vehicle i ho pogués gravar gràcies al fet que duia una càmera interior (malgrat no estar permesa per l'actual normativa), el sector es va mobilitzar per aconseguir que es legalitzin aquestes càmeres, per donar més seguretat a les conductores i als conductors davant situacions de tota mena que es viuen al taxi. Després d'una llarga reunió de representants del sector amb la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, va assenyalar que debatrien si plantegen mobilitzacions per defensar la necessitat de les càmeres interiors

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!