Élite Taxi Barcelona ha defensat "donar una treva" i no convocar mobilitzacions per al Mobile World Congress (MWC) després de reunir-se aquest dimarts amb representants de la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Ho ha explicat en declaracions als periodistes el portaveu d'Élite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, després de la trobada, a la qual han assistit el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, David Saldoni, i la presidenta de l'Institut Metropolità del Taxi (Imet) i regidora de Mobilitat a l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón.

Álvarez ha afirmat que durant la tarda d'aquest dimarts es reuniran amb associacions de taxistes per consensuar i decidir la seva posició, però ha remarcat que "no hi ha cap necessitat de mobilitzacions" després que ambdues administracions hagin respost a les demandes que els taxistes els havien plantejat per controlar l'activitat de vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

"Lògicament, si tu tens unes demandes i exigències i te les estan donant dins dels terminis que estàs demanant, no hi ha cap necessitat de mobilitzacions. Cal donar una treva, veure que tot això s'està complint i donar marge de confiança", ha exposat.

El portaveu d'Élite Taxi Barcelona, l'associació de taxistes més representativa de l'àrea metropolitana, ha valorat positivament que es fusioni el registre electrònic de vehicles VTC de la Generalitat, l'AMB i el Ministeri de Foment, entre altres de les mesures que reclamaven per evitar les protestes durant el MWC.