L'Ajuntament de Barcelona preveu celebrar la Cursa de la Mercè el proper 20 de setembre sota "un nou model de carreres populars" que planteja mantenir el mateix nombre de participants i, fins i tot, ampliar-los.

Ho ha dit aquest dimecres en una roda de premsa telemàtica el regidor d'Esports de Barcelona, David Escudé, en la qual ha dit que aquesta carrera serà "el tret de sortida de la nova normalitat de les carreres populars a la ciutat".

Escudé ha afegit que l'Institut Barcelona Esports (IBE) treballa en diferents escenaris en funció de com evolucioni la pandèmia i que s'haurà d'esperar una setmana per saber quin és la proposta final del consistori per a la carrera, que s'adaptarà a les mesures sanitàries.

En relació a la celebració de la Marató de Barcelona 2020, prevista pel 25 d'octubre, el regidor ha subratllat que també treballen perquè sigui possible: "Crec que que tindrem una meravellosa Marató de Barcelona", i ha dit que el seu objectiu és que els participants només es preocupin de córrer.

Obertura d'instal·lacions

Ha assenyalat que el procés de reobertura d'instal·lacions esportives de la ciutat es farà de forma "progressiva, específica i controlada", i s'ha dividit en diferents fases que es corresponen amb la fase sanitària en la qual es trobi Barcelona a cada moment.

Escudé ha avançat que en aquesta fase 1 i a partir del proper dilluns 1 de juny s'obriran les instal·lacions de pàdel, tennis i escalada, així com els equipaments de platja Espai de Mar, la Base Nàutica Municipal i el Centre Municipal de Vela, encara que no es podran utilitzar els vestuaris en cap cas.

En la fase 2, es preveu l'obertura d'instal·lacions a l'aire lliure per a esports sense contacte, com l'atletisme, l'hípica, el tir amb arc, l'escalada i l'esgrima, entre d'altres, sempre de forma individual i sense poder usar els vestuaris.

El regidor ha assenyalat que en la fase 3, que preveu a la fi de juny si no hi ha canvis, s'obriran cinc piscines descobertes que no formen part d'un Centre Esportiu Municipal (CEM) o estan separades físicament: Piscines Municipals de Montjuïc, la Creueta del Coll, piscina descoberta CEM Guinardó, la Clota i Ca Dragó.

També s'obriran els 41 CEM i les instal·lacions especialitzades --un total de 51 concessions-- amb mesures de control d'aforament; camps de futbol, pavellons i pistes poliesportives, i el Camp Municipal de Véisbol i Softbol Pérez de Fregues i el Camp Municipal de Rugbi de la Foixarda.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram