Gairebé un centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte al migdia contra els talls a l'avinguda Meridiana de Barcelona per l'1-O, convocats pel col·lectiu veïnal Meridiana sin Cortes. La manifestació espanyolista ha comptat amb la participació del diputat de Cs Nacho Martín Blanco i la presidenta de la formació a l'Ajuntament de Barcelona, Llum Guilarte. 

Els assistents clamaven consignes com "la Meridiana és de tots" i '"només volem viure en pau" i portaven pancartes amb missatges contra l'independentisme.

Un dels representants del col·lectiu, Manuel, s'ha queixat de l'impacte que els "més de 350 talls consecutius" suposen per a les famílies, els treballadors i els comerciants de la zona en l'àmbit econòmic i personal.

"No volem més violència en els nostres carrers, no volem que els CDR segueixin segrestant l'avinguda Meridiana dia rere dia fent-nos perdre temps de la nostra vida. Nosaltres sí que estem patint una condemna i és per culpa de l'independentisme radical", ha declarat.

Expedient a l'ANC pel tall de la Meridiana

La Junta Electoral de Barcelona va obrir el passat 17 de febrer un expedient sancionador contra l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) pels talls que es produeixen cada dia a l'avinguda Meridiana de Barcelona, segons va informar l'entitat en un comunicat. L'expedient es va obrir a causa d'una denúncia presentada per Cs i, segons l'òrgan judicial, perquè l'organització hauria incomplert l'acord d'interrompre l'acció des del 13 de gener fins al 3 de febrer.

Certament, la Junta va denegar autoritzar la concentració per la proximitat amb les eleccions del 14-F, igual que va fer amb la resta de protestes convocades per la mateixa ANC a favor de la llibertat dels presos polítics. Els talls es van seguir fent perquè els organitzadors no els consideren cap acte electoral ni partidista.

L'única protesta postsentència viva

Els veïns que tallen la Meridiana cada dia en solidaritat amb els presos i exiliats pel procés i per reclamar la independència mantenen aquesta acció des de la setmana d'octubre del 2019 en què es va fer pública la sentència del procés. La reivindicació s'ha fet cada dia, i també durant la pandèmia del coronavirus, amb l'única excepció del confinament domiciliari. Els talls es produeixen entre les 20 hores i 21 hores.

 

Imatge principal, manifestació del col·lectiu Meridiana sin Cortes / Europa Press