Ja ha començat el festival LGBTI més gran d'Europa, el Circuit Festival, que es celebra anualment a Barcelona des el 2008. El festival —un dels esdeveniments internacionals de música i oci més importants per al col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals— va arrencar el dijous i acabarà el diumenge 19 d'agost. Per aquest motiu, els primers assistents al festival ja han començat a arribar a Barcelona i s'espera que a partir del cap de setmana en vinguin encara més.

En motiu de l'esdeveniment, molts comerços de l'Eixample, especialment de la zona popularment coneguda com a 'Gaixample', han previst un augment en les vendes d'entre un 30% i un 40% durant la celebració dels festival a la capital catalana. 

L'organització preveu que el nombre de participants sigui d'entre 50.000 i 60.000. A més, asseguren que l'esdeveniment genera 350 llocs de treball directes i 200 d'indirectes. Del total, 60 es mantindran fixes durant la resta de l'any.

El responsable de màrqueting i comunicació del festival, Teseo Cuadreny, ha destacat en declaracions a l'ACN que l'impacte sobre la ciutat és positiu "tant econòmicament com en promoció". També ha afirmat que, com que es fa durant el mes d'agost, el Circuit Festival "atreu turistes que no només venen al festival, sinó que també aprofiten per fer vacances a la ciutat". Cuadreny, a més, ha fet èmfasi en l'impacte econòmic del festival en els petits comerços del 'Gaixample' i en la importància de "mantenir Barcelona com a ciutat de referència d'aquest col·lectiu".

L'impacte econòmic del festival

L'acte central del Circuit Festival serà el 'Water Park Day', una festa aquàtica que tindrà lloc el dimarts 14 en una piscina d'onades a Illa Fantasia, a Vilassar de Dalt. Aleshores és quan s'espera més afluència de públic. Per a la botiga de roba Addicted –ubicada a l'Eixample Esquerre-, el dia abans del Water Park Day és com el seu "dia de Reis", segons ha explicat el director de comunicació de l'establiment, Héctor Aguilar.

Aguilar ha fet èmfasi en la importància de la preparació que la botiga fa per al festival, "doblant personal, estocs i hores de feina", ja que per a ells també és la setmana amb més facturació de tot l'any. A més, també ha destacat que el públic internacional "no sol mirar quant gasta", i que els assistents al festival solen comprar "dos o tres conjunts, no només una peça de roba".

Per altra banda, el director i propietari de la perruqueria Tön Vangard, Óscar Gutiérrez, ha destacat el paper del Circuit Festival al llarg dels anys a l'hora de "convertir un mes tradicionalment fluix en el mes que més esperem i que més ens ajuda", i ha valorat positivament l'afluència d'un públic "molt plural i internacional, que repeteix i que es fidelitza amb cada edició del festival". Tant la botiga de roba Addicted com la perruqueria Tön Vangard confien que la facturació creixi entre un 30% i un 40% durant el festival. 

El col·lectiu LGTBI

"He sentit que la festa aquí està molt bé", ha assegurat a l'ACN un dels participants al Circuit Festival, en Bauer, del Brasil, que assegura que aquest és el principal motiu pel qual ha vingut a Barcelona. És el primer cop que assisteix al festival, i la seva parella i ell aprofiten per comprar roba en una botiga de moda. "També anirem a la platja, a la Sagrada Família i a la nit, a la festa del Circuit", ha explicat en Bauer, que només es queda a la capital catalana fins diumenge després d'haver visitat Londres i Porto.

En Diógenes, també del Brasil, s'allotjarà a l'Axel Hotel de Barcelona, un establiment especialitzat en el col·lectiu LGTBI, durant els deu dies de Circuit Festival. A la recepció de l'hotel ha explicat a l'ACN que li encanta Barcelona i que està "molt emocionat" d'assistir al Circuit Festival, també per primer cop. A més, ha afirmat que sortirà de festa però també espera fer una mica de turisme.

Més de 60.000 persones 

Mentre passejava pels carrers del 'Gaixample', l'Andrea, d'Itàlia, ha afirmat que ha vingut a la capital catalana amb la seva parella "per la festa i per la gent". "M'encanta Barcelona", ha assegurat l'italià. L'Andrea ha descrit -ja amb una bossa d'una botiga de la zona a la mà- que donaran una volta per la ciutat, seguiran comprant, aniran a la platja i "aquesta nit, de festa".

El Ciutat Festival va reunir 60.000 persones en la seva anterior edició i 70.000 fa dos anys. Al llarg de deu dies, diversos escenaris acolliran 32 dels DJs més destacats de l'escena gai, i fins a 23 activitats com exposicions d'art, xerrades o projeccions de documentals tindran lloc per complementar les 20 festes nocturnes. En paral·lel, del 14 al 19 d'agost, se celebrarà el Girlie Circuit Festival, un esdeveniment de música i oci per a dones lesbianes i bisexuals.