El tinent d’Alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha declarat al programa Els Matins de TV3 que votarà Pedro Sánchez en les primàries del partit socialista. Collboni ha remarcat que la nova direcció socialista haurà d'“oferir una alternativa clara i diàfana a la dreta que mana a Espanya” i ha afegit que ell “votarà Pedro Sánchez perquè és qui millor ho pot fer”.

No obstant, Collboni ha defensat que “s’haurà d’estar unit guanyi qui guanyi” i s’ha referit a Pedro Sánchez, Susana Díaz i Patxi López, com a “3 grans candidats per liderar el socialisme del futur”.

El líder del grup municipal del PSC també ha valorat les darreres declaracions del líder del PSC, Miquel Iceta, on va qualificar com a “accident” la decisió de votar diferent del PSOE a la investidura de Rajoy. Collboni ha refermat que "no és desitjable" que el PSC voti diferent del PSOE però ha defensat que el no a Rajoy era un procés coherent. 

Els barcelonins veuen el turisme com a positiu

En aquesta mateixa entrevista, Collboni també ha fet menció al turisme que viu Barcelona i ha afirmat que en els pròxims dies el consistori farà pública una enquesta on es mostra que el 86% dels barcelonins "creuen que el turisme és positiu per la ciutat". 

Tanmateix, aquesta és una xifra que varia per barris ja que el 70% dels veïns que viuen al barri Gòtic creuen que el turisme ja ha arribat al seu límit, i en canvi, un 70% dels veïns de Nou Barris opinen que la ciutat encara pot acollir més turistes. 

Xifres en mà, Collboni ha ressaltat que el turisme a Barcelona és important perquè representa el 15% de la riquesa de la ciutat però ha deixat clar que no poden posar "la ciutat al servei del turisme".