L'alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, ha ofert la ciutat de Barcelona a Israel i Palestina per obrir un procés que estableixi "la base d'un nou acord de pau entre les parts enfrontades" i que "posi fi al patiment de la població civil". Collboni s'ha dirigit als mitjans abans de la celebració del ple d'aquest divendres i ha apuntat que "d'aquí a unes setmanes tenim una oportunitat única de cristal·litzar aquest compromís", ja que la ciutat acollirà la cimera de ministres d'Afers Estrangers dels països de la Unió pel Mediterrani el 27 i 28 de novembre.

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte, atacs i l'ajuda humanitària a Gaza

"El nostre deure és mantenir viva l'esperança per a tots els homes i les dones de Gaza i Israel", ha afirmat l'alcalde, qui ha afegit   que la capital catalana vol "exercir amb més convicció que mai de pont entre els països, les cultures i les religions del nostre mar". Així doncs, Collboni ha explicat que el govern municipal se suma a la petició de l'ONU d'"un alto el foc humanitari que permeti l'obertura de corredors humanitaris per a l'ajuda essencial" a la població de Gaza.

Aprofitant que la cimera de la Unió pel Mediterrani, Collboni considera que es pot aprofitar per aconseguir la pau en aquesta zona del Pròxim Orient i acabar amb els atacs a la població civil. L'alcalde ha recordat el paper mediador que ha tingut Barcelona al llarg dels anys amb altres conflictes: "Així ho vam fer amb el Districte 11 de Sarajevo, amb l'Acord d'Amistat i Cooperació entre Barcelona, ​​Tel-Aviv i Gaza, amb el suport a l'Acord de Pau entre el Govern colombià i les FARC, així ho estem fent amb el corredor humanitari amb la ciutat de Kíev". 

Els líders de la UE demanen "pauses i corredors humanitaris" a Gaza

 Els caps d'estat i de govern de la Unió Europea (UE) demanen "corredors humanitaris" i "pauses per necessitats humanitàries" perquè l'ajudi entri a la Franja de Gaza. Arribara a aquesta posició comuna ha costat molt, ja que el conflicte entre Hamàs i Israel divideix als diversos països europeus. Finalment, s'ha acordat aquesta petició, així com el reconeixement que Israel té dret a defensar-se, però sempre respectant el dret internacional. "La UE treballarà de manera estreta amb els socis de la regió per protegir els civils, donar assistència i facilitar l'accés a aliments, aigua, servei mèdic, combustible i allotjament, tot garantint que aquesta assistència no és utilitzada per part d'organitzacions terroristes", afirma l'acord al qual han arribat.