Ja és definitiu. L'Ajuntament de Barcelona ha tancat la porta al projecte de l’Hermitage proposat des del Port. Així ho ha decidit en una Comissió de Govern extraordinària celebrada aquest divendres. Ara bé, l'equip de govern, presidit per Ada Colau, ho ha fet sense el suport del PSC, que ha optat per l'abstenció. 

La Comissió de Govern està formada per Colau, com a presidenta, els tinents i tinentes d'alcaldia, un total de 6 i la resta de regidors que nomena l'alcaldessa. Això es tradueix en 10 membres de Barcelona en Comú i 8 del PSC.

En una roda de premsa, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha detallat que també s'ha acordat el desistiment de les al·legacions del Port al projecte, ja que el govern municipal vol "obrir una nova etapa".

 

EuropaPress 3743047 teniente alcalde urbanismo barcelona janet sanz rueda prensa viernes

La tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, ​​Janet Sanz, en una roda de premsa aquest divendres / Europa Press

La intenció, explorar nous projectes

"Tanquem aquesta carpeta administrativa per impulsar un projecte que càpiga", ha continuat, i ha insistit que el Consell d'Administració del Port es va precipitar en aprovar aquest dimecres la concessió administrativa per impulsar l'Hermitage. "Volem la inversió, però volem un projecte millor. Tot s'ha precipitat", ha continuat.

Sanz ha recordat que el conveni entre l'Ajuntament i el Port és un tràmit "imprescindible" perquè qualsevol projecte es pugui instal·lar en la Nova Bocana, de manera que necessita el vistiplau de Govern municipal.

L'intent de Port per tirar endavant l'Hermitage 

La decisió precipitada a la qual ha fet referència Sanz és la que va pendre el Port de Barcelona fa dos dies, quan va fer cas omís de la petició de l'Ajuntament de donar-se un temps de marge per avaluar la nova proposta del projecte de l'Hermitage. 

La tinent alcalde d'Urbanisme i representant del consistori al Consell d'Administració del Port, Janet Sanz, havia reclamat tot just un dia abans que se suprimís de l'ordre del dia el punt que parlava sobre l'Hermitage, ja que no contemplava la nova proposta amb el Liceu

Amb tot, en la reunió d'aquest dimecres no només es va abordar abordat la qüestió, sinó que també es va aprovar la construcció de la infraestructura. "Lamentem moltíssim que hagin volgut tirar pel dret amb l'atorgament d'aquesta concessió sense l'acord de l'Ajuntament", va remarcar llavors Sanz en declaracions a Betevé.

 

Imatge principal, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN