L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està rebent fortes crítiques per l'"increment desorbitat" de les factures de l'aigua de molts veïns de la ciutat. Aquests l'acusen de "mentir" per haver-ne culpat l'empresa Agbar (gestora d'aquest servei municipal) en donar explicacions sobre la situació.

L'alcaldessa culpa l'empresa Agbar i els seus ciutadans l'acusen de "mentir" sobre dos tributs que va aprovar al febrer

 Els veïns que s'han vist afectats per l'increment de la factura, han arribat a demanar la seva dimissió per aquest cas.

Explicacions sobre l'impost 

Colau va publicar dos missatges a les xarxes socials en els quals assegurava que el problema tenia el seu origen en "un càlcul erroni per part d'Agbar", per la qual cosa van declarar que l'Ajuntament ja havia "reclamat a la companyia que torni tots els diners que ha cobrat de més", que en alguns casos arribava als 100 euros.

Els veïns però no van quedar satisfets amb les seves explicacions i van començar a criticar-la amb fotografies de les factures que havien rebut per demostrar que els increments són causats per dues noves taxes municipals incloses a la factura de l'aigua. En concret, una d'elles correspon a la "recollida de residus municipals" i l'altra a una "taxa metropolitana de tractament de residus municipals", que alguns veïns consideren que suposa una duplicitat.

Nou concepte tributari

A través de les mateixes xarxes socials, van desmentir l'alcaldessa i li van recordar que aquesta pujada de preu és "cosa de l'Ajuntament" que ella dirigeix, ja que a la carta que l'empresa envia juntament amb la factura explica textualment que inclou "un nou concepte tributari" d'acord amb l'ordenança 318 que el consistori va aprovar el 28 de febrer de 2020.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat