Els regidors de CiU a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí i Francina Vila acudiran al pregó alternatiu de les festes de la Mercè 2016, promogut per sectors independentistes contraris que l'escriptor Javier Pérez Andújar sigui el pregoner oficial, segons informa CiU.

CiU ha precisat que la presència en aquest pregó alternatiu de membres del seu grup és una mostra de suport a "gent de la societat civil que vol expressar la seva discrepància amb el pregó oficial", al qual el grup també acudirà.

Mentre el pregó oficial anirà a càrrec de Javier Pérez Andújar, crític amb l'independentisme, l'alternatiu serà responsabilitat de l'actor Toni Albà, que ha expressat públicament el seu suport a ERC i qui s'ha fet famós per les seves paròdies del rei Joan Carles.

Davant la convocatòria del pregó alternatiu a través de les xarxes socials, la presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha demanat oficialment a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "que prengui les mesures necessàries per evitar el boicot independentista al pregó de la Mercè".

Per Mejías, el pregó alternatiu a l'oficial "suposa una falta de respecte a l'Ajuntament de Barcelona, la institució que representa tots els barcelonins i barcelonines" i "no pot tolerar-se que una ideologia intenti imposar el seu missatge i silenciar les veus que no li són afins".