El cirurgià plàstic Ignasi F. Sanza, ha exigit a l’ajuntament de Barcelona dos milions d’euros com a compensació per les pèrdues des que va haver de deixar d’operar a causa d’un accident de moto que va tenir en xocar amb un piló retràctil al barri del Tibidabo. Segons avança ‘El Periódico’, el cirurgià ha practicat més de 9.000 intervencions i té una clínica amb el seu nom a la capital catalana, però des que va tenir l’accident no ha pogut exercir més.

Sempre segons el mitjà citat, Sanza es va accidentar amb un piló retràctil situat al carrer Colònia del Tibidabo, just darrere del parc d’atraccions. El cirurgià passava amb la seva motocicleta el 18 d'agost del 2018 quan la pilona -batejada com a pilona 'Marisa' per un restaurant proper- es va aixecar de cop, provocant la caiguda, amb una lesió important al canell que li ha impedit tornar a operar.

Sense mediació

Sanza va reclamar primer al Parc del Tibidabo, però com que no va obtenir resposta, ara ha presentat una demanda contra l’Ajuntament de Barcelona per valor de dos milions d’euros. De fet, segons el mitjà citat, l’advocat del metge ha aportat proves del mal funcionament del piló. A més, l'octubre passat el jutge que porta el cas va proposar una mediació entre les parts, tanmateix l’ajuntament s’hi va oposar adduint “falta total de possibilitats d’acord”.

Segons el punt de vista de l’ajuntament, no existeix “nexe causal” entre la lesió de Sanza i el funcionament del piló, mentre que la part demandant considera que l’accident va tenir lloc a causa del mal estat del piló i les deficiències en el seu funcionament, ja que dos dies després del sinistre, la pilona va ser desactivada per operaris de la companyia que gestiona aquests dispositius, cosa que suposaria una evidència del seu “funcionament del tot irregular”. L’advocat de Sanza també aporta testimonis de veïns que havien denunciat “la continua existència de problemes amb el funcionament” del piló i la seva "senyalització inadequada".

Insegur per a ciclistes i motoristes

Segons un informe pericial aportat pel mateix Sanza, la pilona és un "element insegur per a motoristes i ciclistes" i considera que el dispositiu tenia una "disfunción del llaç inductiu encarregat de detectar el pas de vehicles i motocicletes”, a més de “l’absència de fotocèl·lula de seguretat que detecti motocicletes sobre de la pilona”, a més que considera que hi ha un semàfor “"incorrectament" ubicat. Per tot plegat, el metge reclama una indemnització d’1.955.695 euros.

 

Imatge principal: Piló retràctil a l'accés del carrer Colònia delTibidabo / Google Street View