Unes 425.000 persones han acudit a la cavalcada dels Reis Mags de Barcelona, que s'ha celebrat aquest dimecres sense incidents, han informat fonts de la Guàrdia Urbana.

Es tracta de la meitat d'assistència en comparació amb els anys anteriors a la pandèmia", que acostumava a rondar el milió d'assistents a la capital catalana, segons les mateixes fonts.

reyes magos oriente barcelona acn

Assistents a la cavalcada dels Reis de Barcelona / ACN

Benvinguda de l'alcaldessa

Els Reis Mags han arribat per mar a Barcelona a les 16 hores de la tarda d'aquest dimecres a bord del pailebot de Santa Eulàlia, i l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, els ha donat la benvinguda i els ha dit que li consta que els nens i nenes de la ciutat han fet un esforç per complir les restriccions sanitàries aquest any per la pandèmia.

"Vull donar les gràcies als nens i nenes de la ciutat perquè han fet un esforç enorme, no solament per garantir la seva seguretat i la dels seus sers estimats, sinó perquè tenen molt bon cor i sempre han demostrat una gran capacitat de solidaritat pensant en qui està sofrint més", ha dit.

El recorregut de la cavalcada ha estat l'habitual, començant en l'avinguda Marquès de l'Argentera i finalitzant a la Font Màgica de Montjüic.

Sense caramels per les aglomeracions

No obstant això, aquest any no s'han repartit caramels per evitar aglomeracions i l'Ajuntament de la ciutat ha demanat respectar les bombolles de convivents, mantenir les distàncies i no treure's la mascarilla durant el seu transcurs.

Ses Majestats, tapats amb mascareta, han compartit carrossa aquest any "per mostrar l'amistat que els uneix", però cadascun ha tingut el seu propi seguici, amb danses, músiques i vestuaris distintius. Com a novetat, l'estel d'Orient ha lluït a Barcelona dividida en dues carrosses per guanyar en vistositat. Després d'anys, i per desgràcia dels més entremaliats, el carbó ha tornat a tenir carrossa pròpia per arribar a totes les llars.

Per celebrar el centenari de la xarxa de busos de la ciutat, s'han vist durant la cavalcada diversos models d'autobusos antics de la Fundació TMB, carregats de regals fins al sostre.

 

Foto principal: Els Reis de Barcelona damunt de la seva carrossa / ACN